Περιφέρειες

Αξιοποίηση των πόρων της Ευρωπαϊκή Ένωση στους τομείς της καινοτομίας

kostas gioutikas europaikoi enosi ota24
Νέες προοπτικές για την αξιοποίηση των πόρων που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους τομείς της καινοτομίας, της ευρείας χρήσης φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς και την ηλεκτροκίνηση, ανοίγονται μετά τη συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, με την Διευθύντρια Καινοτομίας της Ertico – ITS Europe, του ηγετικού φορέα της Ε.Ε. σε ό, τι αφορά στα συστήματα μεταφορών.

Η βέρα Ελληνίδα Διευθύντρια, Ιωάννα Τζανιδάκη, έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ετήσιες εκδηλώσεις του «Voltάρω» αναφορικά με τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα που οργανώνει τα τρία τελευταία χρόνια η Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα είχε επιδιώξει να βρίσκεται εδώ στη διοργάνωση του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Τότε δεν τα κατάφερε, αλλά είχε δεσμευτεί απέναντι στον κ. Γιουτίκα ότι με την πρώτη ευκαιρία θα τα πουν στη Θεσσαλονίκη από κοντά. Και τήρησε την υπόσχεση της!

Μάλιστα εκτός από τα ζητήματα των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, συζήτησαν και για τις δυνατότητες ενημέρωσης των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης και οργανισμών της πόλης , σχετικά με τις καλές πρακτικές χρησιμοποίησης εναλλακτικών μέσων μεταφοράς που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και για τους τρόπους που θα μπορέσουν να υλοποιηθούν και στο δικό μας τόπο.

(Στη φωτό η Διευθύντρια Καινοτομίας της Ertico – ITS Europe, Ιωάννα Τζανιδάκη, ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κ. Γιουτίκα και το συνεργάτη του Αντιπεριφερειάρχη, Ορέστη Τρασανίδη)

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καθαρά Δευτέρα: Χαρταετός σε… κοντινά πάρκα

@dmin

Η ΠΚΜ εξέλεξε τους εκπροσώπους της στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

admin

ΠΚΜ: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα