Οικονομία

Επίδομα παιδιού Α21: Ποιοι πληρώνονται τώρα

Στις 28 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα παιδιού Α21  και όσοι δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει αίτηση από τις 20 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2020.

Στην συνέχεια η πλατφόρμα θα κλείσει προσωρινά και θα ανοίξει για τις νέες αιτήσεις του 2020 οι οποίες θα πληρωθούν τέλη Μαρτίου. Έτσι σε αυτή την πληρωμή 28 Ιανουαρίου θα πληρωθούν μόνο όσοι έχουν κάνει αίτηση μέχρι 15 Ιανουαρίου του 2020.

Στην συνέχεια θα ανοίξει πάλι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του 2020 οι οποίες θα πληρωθούν για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου, 31 Μαρτίου.
Για τη χορήγηση της δόσης του Α διμήνου 2020 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2018 (περσινή φορολογική δήλωση). Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2020.

Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το επίδομα παιδιού 2020 μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ

@dmin

Γ.Βρούτσης: Στις 28/8 το σύνολο των πληρωμών

Ioannis Terzakis

Εστίαση: Όλοι οι κανόνες λειτουργίας – Αποστάσεις και σχεδιαγράμματα

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα