Δήμοι

Καμπάνια ενημέρωσης για την προστασία των ζώων από το δήμο Ωραιοκάστρου

Καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών για την προστασία των ζώων και τις ποινές που επισύρει η κακοποίησή τους ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου, μετά τις καταγγελίες για περιστατικά βασανιστικής θανάτωσης κουταβιών, σκύλων και μιας γάτας στις περιοχές του Πενταλόφου και του Μελισσοχωρίου.

Με φυλλάδια, αφίσες και εκδηλώσεις η δημοτική αρχή σχεδιάζει να ενημερώσει τους πολίτες για τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, που προβλέπει ο νόμος για τους παραβάτες κακοποίησης ζώων.

“Θα ξεκινήσουμε μια συστηματική καμπάνια και θα ενημερώσουμε τους δημότες του Ωραιοκάστρου πως η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία του ζώου τιμωρούνται με φυλάκιση δύο ετών, ενώ η χρηματική ποινή μπορεί να ξεπεράσει τις 30.000 ευρώ” δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9Fm” η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου Λία Δρόσου.

Παράλληλα, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, θα καταθέσουν, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μήνυση κατά αγνώστων, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό των δραστών που προέβησαν στη θανάτωση των ζώων στον Πεντάλοφο και το Μελισσοχώρι.

“Το πρωί του περασμένου Σαββάτου στον Πεντάλοφο βρέθηκαν με αφρούς στο στόμα τρία σκυλάκια και μία γάτα. Ένα ακόμη σκυλάκι αγνοείται, ενώ καταφέραμε να σώσουμε ένα άλλο ζώο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Μελισσοχώρι, ζευγάρι ηλικιωμένων εντόπισε σε κάδο απορριμμάτων μία σακούλα με τέσσερα κουταβάκια. Μηχάνημα του δήμου βοήθησε και αναποδογύρισε τον κάδο. Σώσαμε μόνο ένα κουταβάκι, γιατί τα άλλα πέθαναν από ασφυξία. Ως δημοτική αρχή καταγγέλλουμε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις” πρόσθεσε η κ.Δρόσου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Αγρινίου: Πρόσληψη 108 ατόμων για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: «Αφήνουμε το κινητό και πιάνουμε το ποδήλατο μας»

@dmin

Δήμος Νάουσας: Προχωρά η αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα