Οικονομία

Κορονοϊός: Αυξάνεται το όριο στις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα

Με απόφαση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αυξάνεται από τα 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα στα 50 ευρώ το όριο των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτα (contactless) χωρίς τη χρήση του PIN. Το μέτρο θα ισχύσει από αύριο Δευτέρα 30 Μάρτη και θα ισχύει έως την 31η Μαΐου.

Η αύξηση του ορίου, θα έχει ως αποτέλεσμα πάνω από το 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία να γίνεται χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS. Συνίσταται η ανέπαφη συναλλαγή να γίνεται από τον κάτοχο της κάρτας. χωρίς να παραδίδεται η κάρτα πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η eΒay ανακοίνωσε πρόγραμμα στήριξης για ελληνικές επιχειρήσεις

Ioannis Terzakis

Επιδοτήσεις Αγροτών – ΟΠΕΚΕΠΕ: Μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Ioannis Terzakis

Επίδομα θέρμανσης: Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα