ΔήμαρχοιΔήμοι

Έτσι θα ενισχύσει ο δήμος την αγορά της Θεσσαλονίκης

Την ατζέντα του δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη της αγοράς και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος της πόλης ανέπτυξε απόψε στην καθιερωμένη δεξίωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για την έλευση του νέου έτους ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Capsis, ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως στόχος του είναι να δημιουργήσει από τη θέση του δημάρχου μία συμμαχία δυνάμεων που αγαπά το μέλλον της Θεσσαλονίκης και ανέφερε επτά σημεία που θα επικεντρωθεί ο δήμος για την ενίσχυση του επαγγελματία και του επιχειρείν: Ευταξία, αστικές συγκοινωνίες, καθαριότητα, παρεμπόριο, καλές χρήσεις, δημοτικά τέλη και μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε smart city,

«Εάν θέλουμε η Θεσσαλονίκη να μετατραπεί σε κόμβο εμπορίου, επιχειρήσεων, επενδύσεων, σε εκπαιδευτικό κέντρο και κυψέλη καινοτομίας και σε τουριστικό προορισμό αξιώσεων οφείλουμε να παρέμβουμε δραστικά» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημειώνοντας την ανάγκη ευταξίας της πόλης και των αναπλάσεων και έργων που έχει ήδη δρομολογήσει η διοίκηση.

Μιλώντας για τον ΟΑΣΘ επανέλαβε πως η έλλειψη αστικών συγκοινωνιών αποτελεί πληγή για την πόλη και τόνισε πως ο δήμος «πίεσε και πιέζει σε υψηλό επίπεδο για λύσεις και κατάφερε να αποσπάσει δεσμεύσεις της κυβέρνησης».

Αναφέρθηκε ακόμη στην καθαριότητα και το παρεμπόριο και τις προσπάθειες του δήμου για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στα εν λόγω ζητήματα, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη μετατροπής των πόλεων σε smart cities «που θα αξιοποιούν όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία υπέρ των πολιτών».

Ο κ. Ζέρβας επισήμανε την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης για μείωση των δημοτικών τελών κατά 12,5% και για τις μετρόπληκτες επιχειρήσεις κατά 80% και υπογράμμισε πως το μέτρο αυτό «θα τηρηθεί σε όλη την τετραετία, μέχρι να φτάσουμε την μείωση στο 50%».

Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προέκρινε τις καλές χρήσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα τη χριστουγεννιάτικη πλατεία, σημειώνοντας παράλληλα τη συμβολή του ΕΕΘ στο εγχείρημα: «Το στοίχημα των Χριστουγέννων κερδήθηκε. Μιλάει όλη η Ελλάδα για αυτό» είπε ο κ. Ζέρβας και αναφέρθηκε σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα βγάζουν την πόλη από την αφάνεια και θα την καθιστούν προορισμό.

«Είναι πολλά αυτά που θέλουμε να κάνουμε» τόνισε καταλήγοντας και συμπλήρωσε: «Όπως εμείς το κάνουμε ως δήμος και παραδειγματιζόμαστε από πόλεις του εξωτερικού έτσι και εσείς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης πρέπει να στοχεύσετε ψηλά».

Κατά τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης τόνισε πως η εκδήλωση γίνεται για 16η συνεχή χρονιά και πλέον το Επιμελητήριο απαριθμεί 55.000 μέλη από 195 επαγγέλματα. «Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει σημαντικό ρόλο κοινωνικά και οικονομικά στα δρώμενα της πόλης» υπογράμμισε και απευθυνόμενος στον κ. Ζέρβα είπε: «Θέλουμε μία καλή πόλη».

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος εξήρε την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και σημείωσε την ανάγκη αυτή να γίνει πιο φιλική στο επιχειρείν με τη μείωση της φορολογίας και της γραφειοκρατίας και την απόδοση κινήτρων. «Θα σταθώ στο πλευρό αυτών που δίνουν χρόνο για να βοηθήσουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε περήφανος «που υπάρχουν τέτοια επιμελητήρια και τέτοιοι άνθρωποι και προσωπικότητες» στην περιοχή της αρμοδιότητάς του. «Δεν θα είχαμε καταφέρει πρωτιές και επιτυχίες αν δεν είχαμε τέτοια επιμελητήρια, συμβουλευτικά και υποστηρικτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Φέτος είναι ένα νέο ξεκίνημα. Το στοίχημα για να φύγουμε μπροστά οικονομικά και επιχειρηματικά είναι ή τώρα ή ποτέ».

Στον χαιρετισμό της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου έκανε λόγο για μία καινούργια δεκαετία και ευχήθηκε: «Στο μέτρον να είμαστε οι ίδιοι».

Το «παρών» στη εκδήλωση έδωσαν οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Σάββας Αναστασιάδης, Δημ. Βαρτζόπουλος, Γιάννης Αμανατίδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Γιώργος Αρβανιτίδης, οι Δήμαρχοι Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος και Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, Σερρών Χρήστος Μέγκλας και Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, πρόεδροι σωματείων και εκατοντάδες μέλη του ΕΕΘ.

Οι τιμητικές διακρίσεις

Στην εκδήλωση, το πρόγραμμα της οποίας παρουσίασε η Δημοσιογράφος Σύνθια Σάπικα, τιμήθηκαν για την πολυετή προσφορά τους έξι επαγγελματίες που συμμετείχαν σε συλλογικά όργανα είτε του επαγγέλματος τους είτε του ΕΕΘ και αποχώρησαν πρόσφατα λόγω συνταξιοδότησης. Πρόκειται για τους: Γιώργο Καλοχριστιανάκη, Νίκο Εμμανουηλίδη, Στέλιο Συμεωνίδη, Χρήστο Βασιλάκο, Δημήτρη Γκαρμπούνη και Γρηγόρη Λιάντα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θέρμης: Συνάντηση του Δημάρχου με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και της Τροχαίας Θεσσαλονίκης

@dmin

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: «Μη ασφαλής» η διαδικτυακή πύλη του Δήμου

@dmin

Δήμος Χαλκηδόνος: Υπογράφτηκε η σύμβαση ανάπλασης της κεντρικής οδού στα Κουφάλια

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα