Υπουργεία

Βαρτζόπουλος : Αντιγραφή του γερμανικού μοντέλου προαναχωρησιακών κέντρων

vartzopoulos ota24
«’Εχω επισκεφθεί ιδιωτικά τα λεγόμενα “κέντρα-άγκυρες” της Γερμανίας και διαπίστωσα πως είναι μια πολύ καλή λειτουργική μορφή πολιτικής για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών».

Αυτό ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ.Βαρζόπουλος Δημήτρης στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα.

Αναφερόμενος, στο γερμανικό μοντέλο επισήμανε: «Οι μετανάστες θα παραμένουν σε ελεγχόμενο χώρο, ελεύθεροι να εξέρχονται από αυτό, αρκεί να δηλώνουν που πηγαίνουν και πότε θα επιστρέψουν. Μοιάζει δηλαδή περισσότερο με συνθήκες καταυλισμού και όχι φυλακής. Όποιος όμως δεν επιστρέφει σε εύλογο χρονικό διάστημα 4-5 ημερών χαρακτηρίζεται ως παράνομος στη χώρα και όταν συλληφθεί απελαύνεται».

Κληθείς, να σχολιάσει το φόβο και τις αντιδράσεις των κατοίκων κυρίως της υπαίθρου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε, ότι είναι ως έναν βαθμό εύλογες: «Αυτή τη στιγμή οι εγκαταστάσεις των προσφύγων ορίζονται αφενός σε καταυλισμούς εκτός οικισμών και αφετέρου σε εκείνους εντός οικισμών. Το κακό είναι, ότι σε αυτές τις εγκαταστάσεις πηγαίνουν αδιακρίτως όλοι, δίχως να έχει ελεγχθεί κανένας».

Εν κατακλείδι, ο κ.Βαρτζόπουλος τόνισε πως «θα πρέπει να ασκείται αποτρεπτική πολιτική από τη χώρα μας στα σύνορα, δίχως να παραβλέπεται η ανθρωπιστική διάσταση και η τήρηση των διεθνών συνθηκών».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΣ Μακεδονίας Θράκης: Στεκόμαστε με σεβασμό κι ευγνωμοσύνη στους ένδοξους και ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας

@dmin

Δέσμη τεσσάρων δράσεων για την ενίσχυση της βιωσιμότητας της λίμνης Κορώνεια

admin

Υπουργείο Εργασίας: Υπογραφή σύμβασης για την ολοκλήρωση 80 εργατικών κατοικιών στα Γρεβενά

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα