Δήμαρχοι

Δημήτρης Παπαστεργίου: Συνεργασία Δήμων με επιχειρήσεις

kede synergasia me epixeiriseis
Δημήτρης Παπαστεργίου: Συνεργασία Δήμων με επιχειρήσεις για να προχωρήσει η Αυτοδιοίκηση σε νέα εποχή

Μια πολύ σημαντική ανακοίνωση έκανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, στην ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων και του τομέα Management της Δημόσιας Διοίκησης, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, και των Γενικών Γραμματέων κυρίων, Σταυριανουδάκη και Μπαλέρμπα.

Ο κ. Παπαστεργίου ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ να συγκεντρώσει τις αναπτυξιακές ευκαιρίες σε κάθε Δήμο και στη συνέχεια ένα μεγάλο Συνέδριο, που θα γίνει στην Αθήνα, ώστε παρουσία επενδυτών, όπως Τραπεζών και άλλων επιχειρηματικών φορέων να αναδειχτούν και να λειτουργήσουν μέσω των Δήμων.

Δεν υπάρχουν σύγχρονοι Δήμοι χωρίς οικονομική αυτοτέλεια

«Κομμάτι της ουσιαστικής διοικητικής μεταρρύθμισης που το κράτος θα δουλεύει πιο γρήγορα και θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους Δήμους και το κράτος είναι η οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων», είπε ο κ. Παπαστεργίου και ανέφερε παραδείγματα Δήμων του εξωτερικού που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας λόγω της αυτέλειας που διαθέτουν.

Να αλλάξει η νοοτροπία

«Πέρα από τη νομοθεσία, που θα οριοθετήσει τις νέες αρμοδιότητες στους Δήμους πρέπει να αλλάξει και η οπτική. Για παραδειγμα: Στο Ελληνικό Δημόσιο ό,τι δεν προβλέπεται απαγορεύεται. Νέα οπτική σημαίνει πως ό,τι δεν απαγορεύεται θα μπορεί να επιτρέπεται έτσι το Δημόσιο θα σταματήσει να δρα αποτρεπιτκά για κάθε καινοτομία που δεν είχε προβλεφθεί.

Η ψηφιακή μετάβαση είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να γράψουμε από την αρχή τον «κώδικα» του κράτους. Το σημερινό «τέρας» είχε φτιαχτεί για να λειτουργεί με χαρτί και είναι λάθος να ακολουθήσουμε την λογική του χαρτιού στην ψηφιακή εποχή», επεσήμανε ο κ Παπαστεργίου.

Και έκλεισε με κάτι που όπως είπε «σήμερα μπορεί να είναι επιστημονική φαντασία», αναφερόμενος στα Δημοτικά Ομόλογα που εκδίδουν Δήμοι του εξωτερικού και κατέληξε:

Δεν θέλουμε να μείνουμε στην ιστορία ως Δήμαρχοι-εργολάβοι που έκαναν πεζοδρόμια και πλατείες αλλά να δουλέψουμε και να φέρουμε τομές που θα βοηθήσουν και στην καταπολέμηση της ανεργίας, προσηλωμένοι στην προστασία του περιβάλλοντος και στους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη της δεκαετίας 2020-2030

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θετικός στον κορονοϊό ο Λάζαρος Κυρίζογλου

Ο Δήμος Καρύστου πρωτοστατεί στους μαθητές με δωρεάν tablets

Ioannis Terzakis

Σίμος Δανιηλίδης: Εμπαιγμός η απόφαση για έναρξη του προγράμματος σίτισης τον Μάιο

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα