Οικονομία

Διαβούλευση για αύξηση του κατώτατου μισθού

Την έναρξη των διαβουλεύσεων για τον νέο κατώτατο μισθό θα κηρύξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στη Βουλή. Η διαδικασία αναπροσαρμογής αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, επεσήμανε πως η παρούσα κυβέρνηση είναι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού, που πρέπει να συνδέεται με τον ρυθμό της οικονομικής μεγέθυνσης και την παραγωγικότητα της οικονομίας.

Κυβερνητικά στελέχη για τον κατώτατο μισθό έχουν δηλώσει πως επιδίωξη αποτελεί οι αυξήσεις να είναι διπλάσιες του ρυθμού ανάπτυξης. Θετικός εμφανίστηκε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας: «Δεν είναι κακό να γίνεται αύξηση στον κατώτατο μισθό» τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης και πρόσθεσε πως «τα ποσοστά του μέσου μισθού δεν πρέπει να απέχουν πολύ από τα ποσοστά αύξηση της μέσης παραγωγικότητας».

Την τελευταία λέξη για το συγκεκριμένο θέμα την έχει το υπουργείο Εργασίας, με τη σχετική απόφαση να λαμβάνεται μετά από διαβουλεύσεις, εκθέσεις και επιτροπές.

Με δεδομένο ότι ο ρυθμός ανάπτυξης τοποθετείται στο 2,8% από την κυβέρνηση και στο 2,2% με 2,5% από την Τράπεζα της Ελλάδος κι άλλους οργανισμούς, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση του κατώτατου μισθού περί το 5%, δηλαδή να διαμορφωθεί στα 682 ευρώ (μεικτά) από 650 ευρώ (μεικτά) που είναι σήμερα.

aftodioikisi.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αναδρομικές μειώσεις ενοικίων: Όλα όσα πρέπει να προσέξουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

@dmin

Νέες προσκλήσεις ΕΣΠΑ δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών

admin

Τρίτη φάση λήψης ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα