Εγκύκλιοι

Κανονικά στις υπηρεσίες τους οι υπάλληλοι των ΚΑΠΗ παρά το λουκέτο

Εγκύκλιο σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ για τέσσερις εβδομάδες και το που θα απασχοληθεί το προσωπικό, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών

Όπως ήδη είναι γνωστό πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν περαιτέρω προληπτικά ειδικά μέτρα που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης πανδημίας κορονοΐού στη χώρα μας, με στόχο ιδίως την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για τέσσερις (4) εβδομάδες, από 9-3-2020.

Σύμφωνα με έκτακτη εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα αναστολής, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στα ΚΑΠΗ, είτε αυτά που λειτουργούν στο πλαίσιο νομικών προσώπων, είτε ως υπηρεσίες των Δήμων θα πρέπει να παρουσιάζεται κανονικά στην υπηρεσία του.

Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, το προσωπικό αυτό υποχρεούται, για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, θα πρέπει να απασχολείται σε άλλη υπηρεσία του ίδιου νομικού προσώπου με απόφαση του οικείου Προέδρου ή σε άλλη υπηρεσία του οικείου Δήμου ή άλλου νομικού προσώπου αυτού με απόφαση του οικείου Δημάρχου.

Με την ίδια απόφαση καθορίζεται το ωράριο εργασίας του υπαλλήλου, καθώς και η τυχόν ανάθεση συναφών καθηκόντων άλλου κλάδου για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών.

Τα ανωτέρω ισχύουν αναλόγως και για τους απασχολούμενους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου έργου ή συμβάσεις έργου.

Σωτήρης Μπέσκος

dikaiologitika.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η τηλεργασία και τα εργασιακά μας δικαιώματα

Ioannis Terzakis

Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας την θερινή περίοδο 2020

Ioannis Terzakis

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ προς Δήμους για την μη πρόσληψη Νηπιαγωγών σε Παιδικούς Σταθμούς

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα