ΔήμοιΟΤΑ

Κιλκίς :Ψήφισμα κατά της φιλοξενίας νέων προσφύγων

dimotikosimvoulio-kilkis. ota jpg
Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, μετά την ενημέρωση για την άφιξη και φιλοξενία νέων προσφύγων σε ξενοδοχείο της Πικρολίμνης.

Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε χθες το βράδυ και έπειτα από συζήτηση, εγκρίθηκε ψήφισμα με την αρνητική θέση του δήμου στην ενδεχόμενη φιλοξενία πρόσθετων προσφύγων μεταναστών, όχι μόνο στην Πικρολίμνη αλλά σε οποιοδήποτε σημείο του δήμου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των «ΕΙΔΗΣΕΩΝ», ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ενημερώθηκε για την άφιξη 100 προσφύγων από την Συρία στην Πικρολίμνη, το μεσημέρι της Πέμπτης ότι το τρέχον Σαββατοκύριακο θα έρθουν στο Κιλκίς 100 πρόσφυγες συριακής καταγωγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δήμαρχος ανέφερε ότι ενημέρωσε το σώμα για τις δικές του κινήσεις προς αποτροπή της εξέλιξης αυτής και, σύμφωνα με όσα είπε, έπεισε τον ιδιοκτήτη – εκπρόσωπο της ξενοδοχειακής επιχείρησης να μην υπογράψει τη σύμβαση με το Υπουργείο για τη φιλοξενία των 100 προσφύγων.

Για το ξενοδοχείο που θα φιλοξενούσε τους 100 πρόσφυγες, υπάρχει μια ασάφεια ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Σύμφωνα το ρεπορτάζ των «ΕΙΔΗΣΕΩΝ η επιχείρηση στήθηκε από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 με κύριο μέτοχο την τότε κοινότητα Ξυλοκερατιάς , πέρασε επί “Καποδίστρια” στο Δήμο Πικρολίμνης, εν τω μεταξύ μπήκε ιδιώτης επενδυτής και τα τελευταία πολλά χρόνια κατέχεται και διοικείται από ιδιώτες, προφανώς μέσα από διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου.

Ο κ. Κυριακίδης επικαλέστηκε ότι με βάση την αρχή της αναλογικότητας ο νομός οφείλει να φιολοξενήσει 627 πρόσφυγες εκ των οποίων οι 400 στο δήμο στο Κιλκίς. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να επικαιροποιήσει ανάλογη προ ετών απόφαση του και να μην δεχθεί άλλους πρόσφυγες επικαλούμενο ως κύριο επιχείρημα το γεγονός ότι ο αριθμός των προσφύγων- μεταναστών που φιλοξενούνται τόσο στο δήμο όσο και συνολικά στο νομό (δήμοι Κιλκίς και Παιονίας) είναι υπερδιπλάσιος και σχεδόν τριπλάσιος του αναλογούντος σε αυτόν με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια. Η λέξη που κυριάρχησε στη συνεδρίαση ήταν η εφαρμογή της αναλογικότητας, όπως έχουν ζητήσει άλλωστε τα συνδικαλιστικά όργανα της αυτοδιοίκησης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θερμαϊκού: Την 3η Λευκή Νύχτα διοργανώνει ο Επαγγελματικός Εμπορικός Σύλλογος Θερμαϊκού

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Το νέο Διοικητικό σχήμα του Δήμου

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Συνάντηση του Δημάρχου για τη δημιουργία δάσους 300.000 δέντρων στην Ευκαρπία

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα