Οικονομία

Κορονοϊός: Τέλος αυτές οι συναλλαγές στα γκισέ τραπεζών

Αλλαγές και στα όσα ξέραμε για τις συναλλαγές στις τράπεζες φέρνει ο κορονοϊός. Ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών. Τι θα ισχύσει με αναλήψεις και καταθέσεις.

Αλλαγές και στις συναλλαγές με τις τράπεζες φέρνει ο κορονοϊός και τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, με ανακοίνωση της, ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από σήμερα Τρίτη, 24 Μαρτίου μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, εντείνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Όλα αυτά φυσικά εντάσσονται και στο πλαίσιο της απαγόρευσης μετακινήσεων που έχει επιβληθεί στην χώρα μας από τα ξημερώματα τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας (23.03.2020).

Συναλλαγές που δεν θα πραγματοποιούν οι τράπεζες:

Για το λόγο αυτό, από σήμερα Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, δεν θα πραγματοποιούνται στις τράπεζες με φυσική παρουσία, οι ακόλουθες συναλλαγές.:

  1. Αναλήψεις μετρητών από τις τράπεζες έως 400 ευρώ πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
  2. Καταθέσεις μετρητών στις τράπεζες έως 1.000 ευρώ πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet / mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στις τράπεζες δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet / mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων που έχουν οι τράπεζες.

Η ΕΕΤ συστήνει στους πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς τους και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας τους.

Τελευταία ενημέρωση: 

H Ελληνική Ένωση Τραπεζών προχώρησε σε διευκρινήσεις  μετά της πληροφορίες που είδαν το φως τη δημοσιότητας για το όριο των 400 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι:

Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς τις ελεύθερες αναλήψεις μετρητών και οι συναλλασσόμενοι δύνανται να αναλαμβάνουν όποια ποσά επιθυμούν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Ειδικότερα, για λόγους συμμόρφωσης του τραπεζικού τομέα στους τεθέντες περιορισμούς και για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη χρεωστική τους κάρτα για αναλήψεις μέχρι ποσού  400  ευρώ ημερησίως.

Για ποσά υψηλότερα των 400 ευρώ, και εφόσον οι συναλλασσόμενοι δεν επιθυμούν να επιλέξουν τα ΑΤΜ, οι αναλήψεις μπορούν να γίνονται και από τα ταμεία.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καινοτόμες ιδέες για τα χρέη των νοικοκυριών ετοιμάζει η Κυβέρνηση

admin

ΕΦΚΑ: Παράταση ένα μήνα στην προθεσμία καταβολής των δόσεων για ρυθμισμένες οφειλές

@dmin

ΕΣΠΑ: Προγράμματα με χρηματοδότηση για Δήμους

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα