ΑποφάσειςΥπουργεία

Κυλικεία – Μάρκετ στα ΚΥΤ και τις Δομές Φιλοξενίας

Κυλικεία και μάρκετ θα επιτρέπονται να λειτουργούν εντός των Κέντρων  Υποδοχής Ταυτοποίησης και των Δομών φιλοξενίας Αιτούντων Ασύλου.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στις 30.3.2020 (ΦΕΚ Τεύχος A’ 75/30.03.2020), έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην λειτουργία των ΚΥΤ και των Δομών Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο καθώς στο εξής θα επιτρέπεται η λειτουργία κυλικείων και καταστημάτων ειδών πρώτης ανάγκης εντός της περιμέτρου των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και Δομών Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο.

Παράλληλα θα επιτρέπεται, με απόφαση του οικείου Διοικητή, η εγκατάσταση εντός του ΚΥΤ ή της δομής, σημείων παράδοσης από επιχειρήσεις διανομής προϊόντων (delivery).

Η αρμοδιότητα για την εγκατάσταση και λειτουργία κυλικείων και καταστημάτων του πρώτου εδαφίου ανήκει στον δήμο, στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου λειτουργεί ο προαναφερθείς χώρος.

Με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του οικείου δήμου, η οποία εκδίδεται κατόπιν γνώμης της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθορίζονται ο αριθμός των κυλικείων που επιτρέπεται να εγκατασταθούν ανά χώρο, η χωροθέτηση τους εντός αυτού, το ωράριο λειτουργίας, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Η εκμίσθωση των χώρων σε τρίτους για τη λειτουργία κυλικείων και καταστημάτων γίνεται κατόπιν δημοπρασίας από τον οικείο δήμο, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 270/1981 (Α΄ 77). Το προϊόν της δημοπρασίας αποτελεί έσοδο του δήμου. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου καθορίζεται η διαδικασία αδειοδότησης και κάθε άλλο συναφές ζήτημα».

Η επίμαχη διάταξη με κίτρινη σημείωση στο ΦΕΚ

https://ota24.gr/Arxeia/%CE%A6%CE%95%CE%9A-%CE%91-75-30.3.2020.pdf

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Covid-19: Δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

@dmin

ΠΝΠ: Πώς και πότε θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα

Ioannis Terzakis

Covid-19: Κλείνουν τα δικαστήρια στην Ξάνθη

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα