Υπουργεία

Βαρτζόπουλος: Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

ota 24 vartzopoulos sinantisi perifereiako dieuthinti
Με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ Αλέξανδρο Κόπτση συναντήθηκε ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δ. Βαρτζόπουλος .

Ο βουλευτής κατ´ αρχάς συνεχάρη τον κ Διευθυντή για την επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή ιδίως στον τομέα της ρύθμισης της λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων, θέμα εξαιρετικά σημαντικό για την ελληνική επαρχία( βλ πχ περιοχή Σοχού).

Ιδιαιτέρως συζητήθηκε το ζήτημα της αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών αναγκών, που προκαλεί η συσσώρευση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών ιδίως στους Δήμους Βόλβης και Λαγκαδά. Το συμπέρασμα ήταν, ότι η αύξηση του αριθμού των τμημάτων ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων) και η ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό των τάξεων υποδοχής καθίσταται πλέον επιτακτική.

Ο κ. Βαρτζόπουλος επανέλαβε την προσωπική του άποψη, ότι η καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος είναι η παροχή όλων των σχετικών υπηρεσιών ασύλου, νομικής συμπαράστασης, κοινωνικής αρωγής, υγείας, πρόνοιας και εκπαίδευσης εντός των καταυλισμών, όπως αποδεικνύει και η κεντροευρωπαϊκή εμπειρία.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΣ Μακεδονίας Θράκης: Ξεκινά η κυκλοφοριακή μελέτη για την ομαλή πορεία του Fly Over

@dmin

Υπ. Εργασίας: Σχέδιο νόμου για άδεια δύο μηνών σε όλους τους πατεράδες

@dmin

ΥΠΕΣ: Δημοσιεύθηκε το επικαιροποιημένο Μητρώο Υπηρεσιών και φορέων της Ελληνικής Διοίκησης

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα