ΟΤΑ

Συνάντηση ΚΕΔΕ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

kede patoulis ota24
Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο γραφείο του Υπουργού.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Ντ. Κόκκινος και ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της βελτίωσης του πλαισίου εφαρμογής του μέτρου απασχόλησης όσων έχουν καταδικαστεί για πλημμελήματα, κατά κύριο λόγο, μέσω κοινωφελούς εργασίας σε υποδομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού.

Στο πλαίσιο αυτό o Υπουργός ζήτησε τη συνεργασία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και συμφωνήθηκε να ζητηθούν από τους Δήμους της χώρας, ενημερωτικά στοιχεία σχετικά με το αν υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων κοινωφελούς εργασίας αλλά και τον αριθμό των συγκεκριμένων θέσεων. Παράλληλα ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι θα πρέπει να γνωρίζουν οι Δήμαρχοι της χώρας ότι θα υπάρχει εποπτεία της διαδικασίας προκειμένου να πιστοποιείται ότι εφαρμόζεται, χωρίς την παραμικρή παρατυπία και όπως ορίζει η προβλεπόμενη ποινή που έχει επιβληθεί στα συγκεκριμένα άτομα.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη βούλησή του να συνεργαστεί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης ως προς αυτή την κατεύθυνση και υπογράμμισε στον κ. Τσιάρα την ανάγκη να επεκταθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και στο β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης. Ενδεικτικά πρότεινε να απασχολούνται άτομα που εκτίουν ποινές, μέσω κοινωφελούς εργασίας, στις εργασίες ανάπλασης των μητροπολιτικών πάρκων που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, όπως είναι το Πάρκο Τρίτση και το Πεδίο του Άρεως.

Η πρόταση έγινε αποδεκτή με θέρμη από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και συμφωνήθηκε να εξεταστούν οι τρόποι δρομολόγησής της.

Κατά τη συζήτηση έγινε αναφορά από τον Περιφερειάρχη Αττικής στα προβλήματα που δημιουργεί στην αποτελεσματική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης η κατάργηση του προληπτικού ελέγχου, επισημαίνοντας ότι αποτελεί ένα εργαλείο διαφάνειας και νομιμότητας, αλλά και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη δυσκολία πλήρωσης των θέσεων των νομικών συμβούλων στην Περιφέρεια, εξαιτίας των πολύ αργών γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Με αφορμή τη συνάντηση ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

« Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τους τρόπους που μπορούμε να οικοδομήσουμε μία συνεργασία, προς όφελος των πολιτών.

Στόχος μας οι παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο και προς αυτή την κατεύθυνση ως Αυτοδιοίκηση θα συμβάλλουμε ουσιαστικά και έμπρακτα».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Δωρεάν πρόγραμμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού

@dmin

Δήμος Θέρμης: Πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένες κατοικίες σε Θέρμη – Τρίλοφο – Πλαγιάρι άφησε πίσω της η «ΙΛΙΝΑ»

@dmin

Εντυπωσιακές μειώσεις αέριων ρύπων στην Θεσσαλονίκη, λόγω κορωνοϊού

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα