ΟΤΑ Περιφέρειες

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη σε παρεμβάσεις του οδικού δικτύου

Οι εργασίες αυτές εντάσσονται στο έργο «Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της ΠΚΜ (Συνεχιζόμενο έργο 2013ΕΠ00800027)», Υποέργο: «Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε.Κιλκίς για τα έτη 2020, 2021, 2022», ανάδοχος του οποίου είναι η εταιρεία ΔΙΟΝ ΑΒΕΤΕ.

Το έργο αυτό, αρχικού προϋπολογισμού 1.610.000,00 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, θα καλύψει ανάγκες αποκατάστασης βλαβών της οδού και των λοιπών στοιχείων ασφαλείας της οδού στο πλαίσιο στοιχειώδους συντήρησης οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Κιλκίς.

Οι παρεμβάσεις και τα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, ο εκσυγχρονισμός του, συμβάλλει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Βεργίδης, ευχαριστώντας παράλληλα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών έργων και τον ανάδοχο για την υψηλή ποιότητα των παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι, το αντικείμενο της σύμβασης του έργου περιλαμβάνει:

• Την εκτέλεση εργασιών άμεσης επέμβασης για την αποκατάσταση βλαβών και ελλείψεων της οδού. Οι άμεσες επεμβάσεις αφορούν περιπτώσεις όπου δημιουργείται κατάσταση επικίνδυνη για την οδική ασφάλεια, κυρίως καταστάσεις που περιορίζουν το κυκλοφορούμενο οδόστρωμα ή το καθιστούν επικίνδυνο για την κυκλοφορία.
• Τον έλεγχο του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Κιλκίς σε καθημερινή βάση (περιπολίες & τεχνική αστυνόμευση)
• Την τακτική επιθεώρηση της οδού και την καταγραφή των προβλημάτων, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό των επικίνδυνων καταστάσεων και τον αποτελεσματικότερο προγραμματισμό των επεμβάσεων.
• Την εκτέλεση εργασιών στοιχειώδους συντήρησης, δηλαδή την αποκατάσταση προβλημάτων υψηλής επικινδυνότητας που προκαλούν δυσχέρειες στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία της οδού όπως καθαρισμός της οδού, νησίδων και ερεισμάτων, οχετών και φρεατίων, πινακίδων σήμανσης, αποκατάσταση δομικών στοιχείων, επισκευή βλαβών του οδοστρώματος, επισκευή – αναβάθμιση στηθαίων ασφαλείας, επισκευή κιγκλιδωμάτων, τοποθέτηση οριοδεικτών, αντικατάσταση πινακίδων σήμανσης, αντικατάσταση αντιθαμβωτικών πετασμάτων, διαγράμμιση οδοστρώματος, κοπή κλαδιών , δένδρων και αυτοφυούς βλάστησης.
• Πραγματοποίηση ειδικών τεχνικών ελέγχων.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποιοι Δήμοι στηρίζουν την ηλεκτροκίνηση

admin

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού καταγγέλλει ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ζωές

admin

Έργα ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο Ν. Μουδανιών (οδός Βασματζίδη)

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα