Οικονομία

Άνοδος τζίρου στο λιανικό εμπόριο πτώση στο εμπόριο βιβλίων

Αυξημένος κατά 29,4% σε σύγκριση με πέρυσι ήταν ο τζίρος των επιχειρήσεων το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ποσό που αντιστοιχεί σε 17,8 δισ. ευρώ.

Η εστίαση και τα καταλύματα ήταν οι τομείς που ωφελήθηκαν περισσότερο από την επανεκκίνηση της οικονομίας με αύξηση τζίρου 118,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Η άνοδος είναι αναμενόμενη, με δεδομένο ότι πέρυσι το ίδιο διάστημα ίσχυε σχεδόν καθολικό λοκντάουν.

Αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών το δεύτερο τρίμηνο του 2021 για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της ελληνικής οικονομίας ανήλθε σε 78,38 δισ. ευρώ, έναντι 60,57 δισ. ευρώ το 2020.

Αυξημένος κατά 22,4% είναι ο τζίρος του Ιουνίου για τις επιχειρήσεις με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία (23,3 δισ. έναντι 19,09 δισ. ευρώ). Τη θεαματικότερη ανάκαμψη σημείωσαν οι επιχειρήσεις καταλυμάτων και εστίασης, με άνοδο τζίρου 245% σε σύγκριση πάντα με τον Ιούνιο του 2020.

Infographic: Πάνος Κωνσταντόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Έρχονται νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς

Καταργείται στους ΟΤΑ ο προληπτικός έλεγχος του ελεγκτικού συνεδρίου

admin

Βήμα βήμα οι συμπληρωματικές δηλώσεις αγροτών λόγω επιδοτήσεων

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα