Δήμοι ΟΤΑ

Έργα ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο Ν. Μουδανιών (οδός Βασματζίδη)

Μετά την εγκριτική απόφαση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για παρεμβάσεις αποκατάστασης στην περιοχή του παραλιακού μετώπου Ν. Μουδανιών, καθώς και την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης, που συνάφθηκε μεταξύ Δήμου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το έργο.

➡Τι αφορά:
Στο παραλιακό μέτωπο των Ν. Μουδανιών και εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα (χώρος που εφάπτεται της οδού Βασματζίδη και εκτείνεται από τη θέση της προβλήτας και του συντριβανιού έως τον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων) ο υφιστάμενος χώρος αναψυχής, έκτασης περίπου 2.850 τ.μ., εμφανίζει φθορές και ζημιές από την πάροδο των ετών, ο φωτισμός είναι ανεπαρκής και τα δέντρα ελάχιστα. Όλα αυτά, έρχονται σε αντίθεση με την ολοκληρωμένη ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής που υλοποιείται.

Γι’ αυτό, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση του χώρου, που θα περιλαμβάνουν:
• καθαιρέσεις και απομάκρυνση όλων των ακατάλληλων υλικών,
• νέες δαπεδοστρώσεις με υλικά που θα συνάδουν αισθητικά με αυτά που εφαρμόστηκαν στην ανάπλαση της περιοχής,
• ηλεκτροφωτισμός επαρκής με λαμπτήρες led, όπως σε όλη την περιοχή του κέντρου,
• πολλαπλές δενδροφυτεύσεις, που θα αναπτυχθούν οργανωμένα μέσα στο χώρο,
• στοιχεία αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια κλπ).

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας ανανεωμένος χώρος ανάπλασης, που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη εργασιών ανέρχεται στις 97.600,00€ (πλέον ΦΠΑ 24%).

• Αφού προηγηθεί συνεννόηση της Δημοτικής αρχής με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή, θα ληφθεί απόφαση για την ακριβή ημερομηνία έναρξης των εργασιών.

 

 

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Να συνεργαστούν στην διοίκηση αποφάσισαν δύο παρατάξεις στο δήμο Δράμας

admin

Μόνο σε δύο τρεις δήμους της Θεσσαλονίκης φαίνεται να επιδιώκονται συγκλίσεις

admin

Στις 8 Σεπτεμβρίου η εκλογή προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου – Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα