ΔήμοιΟικονομία

300 εκατομμύρια από το Παρακαταθηκών για χωροταξικές μελέτες στους Δήμους

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζεται να βγάλει στον αέρα το Ταμείο Παρκαταθηκών και Δανείων, προκειμένου οι δήμο να εκπονήσουν μελέτες για τον χωροταξικό σχεδιασμό.

Διαχειριστής του προγράμματος σύμφωνα με πληροφορίες του myota.gr θα είναι το Πράσινο Ταμείο και το πρόγραμμα θα είναι στον αέρα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως τονίζουν παράγοντες του ΤΠΔ, πρόκειται για το σημαντικότερο εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας καθώς κανένας επενδυτής δεν πρόκειται να επενδύσει αν δεν γνωρίζει τις χρήσεις γης και το περιβάλλον της επένδυσης ειδικά στον τομέα του τουρισμού που αποτελεί και αιχμή του δόρατος της εθνικής οικονομίας.

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι παράγοντες του ΤΠΔ, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Οικονόμου παίρνει στα χέρια τους ένα ώριμο έργο που μπορεί να το θέσει σε λειτουργία από τις πρώτες ημέρες της θητείας του.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί μελέτες των δήμων για την διευθέτηση του χωροταξικού σχεδιασμού και τον χαρακτηρισμό των εκτάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους απειλεί την οικονομική βιωσιμότητα (και) των Δήμων

admin

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Όλη η αλήθεια για το Πάρκο Αλτιναλμάζη

@dmin

Δήμοι: Το «χαράτσι» για τα σκουπίδια φέρνει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη του 2024

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα