“Αγκάθι” για τους δήμους η απλήρωτη και… κλεμμένη ύδρευση και άρδευση

Βρύση πριν το υδρόμετρο

«Πονοκέφαλο» για όλους σχεδόν τους δήμους, αποτελεί το ζήτημα της  ύδρευσης και άρδευσης, η οποία πραγματοποιείται με πάρα πολλούς «αστερίσκους».

Ήδη, μετά την πανδημία και κατόπιν σχετικών συστάσεων που έχουν δοθεί κεντρικά από τα συναρμόδια Υπουργεία, πάρα πολλοί δήμοι έχουν αρχίσει τις καταγραφές των υφιστάμενων καταστάσεων, αλλά και τους ελέγχους ως προς τις παροχές, διαπιστώνοντας πλήθος παρατυπιών και σε πολλές περιπτώσεις παρανομιών.

Οι εικόνες με «γυρισμένα» ή «σπασμένα» ρολόγια σε πάρα πολλές περιοχές δήμων αποτελούν καθημερινότητα.

Οι καταστάσεις με τις κατά τόπους δημοτικές Αρχές να μπαίνουν σε μια διαδικασία κυνηγιού της «γάτας με το ποντίκι» με την ελπίδα ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα έχουν αποτέλεσμα.

Ήδη μάλιστα σε δήμους έχουν συλλεγεί δεκάδες παραποιημένα ρολόγια, ενώ έχουν αγοραστεί νέα ειδικά συστήματα ελέγχου στις εισόδους και εξόδους των παροχών, καθώς και νέου τύπου ταινίες ασφαλείας, που δεν μπορούν να αφαιρεθούν, με την ευκολία που αφαιρούνται οι «μολυδοσφραγίδες».

Οι δημοτικές Αρχές έχουν αρχίσει τη συγκεκριμένη διαδικασία με τις κοινωνίες ωστόσο να διχάζονται, καθώς οι νόμιμοι επικροτούν τις δράσεις επιθυμώντας να υπάρξει τάξη στην αναρχία, ενώ οι παράνομοι ετοιμάζουν ήδη την αντεπίθεση, προειδοποιώντας πως πολύ σύντομα θα βρουν τον τρόπο για να παραποιήσουν και πάλι τα ρολόγια.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο, ότι θα δημιουργηθεί κεντρικά ένα νέο και επικαιροποιημένο θεσμικό πλαίσιο που να προστατεύει τους νόμιμους, ενώ παράλληλα να προβλέπει και αυστηρότατες κυρώσεις για οποιασδήποτε μορφής παραβατών.

Αρχικό κείμενο: patris.gr