Δήμοι

ΑΝΕΘ: 10 προτάσεις για ιδιωτικές επενδύσεις μέσω LEADER

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των προτάσεων για δράσεις ιδιωτικού χαρακτήρα στα δυο προγράμματα LEADER, που υλοποιεί στον νομό Θεσσαλονίκης η “Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης” (ΑΝΕΘ).

Πρόκειται για 13 προτάσεις για ιδιωτικές επενδύσεις σε σημαντικά αναπτυξιακά έργα, από όλους τους Δήμους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συμμετέχουν στα δυο προγράμματα LEADER της ΑΝΕΘ και συγκεκριμένα από τους Δήμους:

  • Λαγκαδά
  • Βόλβης
  • Ωραιοκάστρου
  • Θέρμης
  • Θερμαϊκού
  • Πυλαίας – Χορτιάτη
  • Δέλτα
  • Χαλκηδόνος

Οι προσκλήσεις της ΑΝΕΘ, για λογαριασμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφορούσαν επενδύσεις στους τομείς της μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων, αλλά και του τουρισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις προτάσεις ιδιωτικών επενδύσεων που υποβλήθηκαν περιλαμβάνονται τόσο ιδρύσεις νέων επιχειρήσεων, όσο και εκσυγχρονισμός ή επέκταση υφιστάμενων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά καταλύματα, σκάφη και πλοία ψυχαγωγίας, μονάδες τουριστικής ιππασίας, οινοποιεία, περιηγήσεις με ηλεκτρικά ποδήλατα και παραγωγικές μονάδες γεωργικών προϊόντων.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΑΝΕΘ, Θωμάς Βράνος, «η διαδικασία των προσκλήσεων που εκδώσαμε ολοκληρώθηκε, με την εκδήλωση σημαντικού ενδιαφέροντος από τις επιχειρήσεις για νέες επενδύσεις στο νομό Θεσσαλονίκης. Οι 13 προτάσεις που υποβλήθηκαν έχουν προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και ως ΑΝΕΘ ήδη, άμεσα, αρχίσαμε τη διαδικασία της αξιολόγησής τους. Χωρίς καθυστέρηση θεωρούμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε ολοκληρώσει και τη συγκεκριμένη διαδικασία, προκειμένου όσες προτάσεις εγκριθούν να λάβουν την προβλεπόμενη χρηματοδότηση και να αρχίσει η υλοποίησή τους, ως το όριο του προβλεπόμενου προϋπολογισμού των δύο προγραμμάτων. Πρόκειται για ακόμα μία σημαντική παρέμβασή μας για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για αύξηση του τοπικού εισοδήματος. Το LEADER και η ΑΝΕΘ προωθούν την ανάπτυξη στην πράξη, όχι μόνο στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στον τουρισμό, δίνοντας ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα και βελτιώνοντας την παραγωγική διαδικασία, με παράλληλη ενίσχυση της τοπικής οικονομίας».

Οι προτάσεις αφορούν σε επενδύσεις στον Σταυρό (δύο), στη Νεοχωρούδα (δύο), στην Επανομή, στα Λαγυνά, στη Σίνδο, στην Άσσηρο, στην Περιστερά, στον Σοχό (δύο), στη Νέα Μηχανιώνα και στη Χαλάστρα.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Προχωρούν τα έργα ανακατασκευής πεζοδρομίων

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Ξεκινά το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα»

@dmin

Πιστοποίηση Δήμου Νισύρου με το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα