Εργασία

ΑΝΕΘ: Πρόσκληση για επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κάτοικοι Δήμων Βόλβης, Λαγκαδά, Τμήματα των Δήμων Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Θερμαϊκού Πυλαίας – Χορτιάτη και Δέλτα.

Η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε.-Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΝΕΘ ΑΟΤΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» και του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας-ΕΚΤ», έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της ανωτέρω Πράξης με κωδικό MIS 5076579.

Στο πλαίσιο αυτής της Πράξης η ΑΝΕΘ ανακοίνωσε 1η Πρόσκληση που απευθύνεται σε 90 ωφελούμενους και περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

Συμβουλευτική 3 ωρών για κάθε ένα ωφελούμενο και επιπλέον ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας για κοινωνικές επιχειρήσεις για τους συμμετέχοντες στα προγράμματα της κοινωνικής οικονομίας

Πρόγραμμα Κατάρτισης (6 συνολικά), για 15 ωφελούμενους το καθένα, διάρκειας 280 ωρών για κάθε ωφελούμενο, στα εξής θέματα:

 • Βασικές γνώσεις πληροφορικής και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών
 • Διαχείριση ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων
 • Εξαγωγικό Διεθνές Εμπόριο
 • Υπάλληλος Τουριστικών Επαγγελμάτων
 • Δημιουργία κοινωνικής επιχείρησης με αντικείμενο τα αρωματικά φυτά
 • Δημιουργία κοινωνικής επιχείρησης με αντικείμενο την παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων

Πιστοποίηση από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση έχουν άνεργοι, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης, που αναφέρεται παρακάτω:
 • Από τον Δήμο Βόλβης : το σύνολο της περιοχής.
 • Από τον Δήμο Λαγκαδά : το σύνολο της περιοχής.
 • Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου : το σύνολο τη περιοχής πλην την εντός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου.
 • Από τον Δήμο Δέλτα : την περιοχή των Δημοτικών Κοινοτήτων Σίνδου, Καλοχωρίου και Ν. Μαγνησίας, πλην την εντός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Διαβατών.
 • Από τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη : την περιοχή των Δημοτικών Κοινοτήτων Χορτιάτη και Ασβεστοχωρίου, πλην την εντός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Φιλύρου και την εντός σχεδίου περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Εξοχής.
 • Από τον Δήμο Θέρμης : την περιοχή των Δημοτικών Κοινοτήτων Βασιλικών, Αγίας Παρασκευής και Ταγαράδων και των Τοπικών Κοινοτήτων, Αγ. Αντωνίου, Λιβαδίου, Περιστεράς, Σουρωτής και κάτω Σχολαρίου.
 • Από τον Δήμο Θερμαϊκού : την περιοχή των Δημοτικών Κοινοτήτων Επανομής και Νέας Μηχανιώνας και των Τοπικών Κοινοτήτων Αγγελοχωρίου, Κερασιάς και Μεσημερίου.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5 €/ώρα), συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων.

Την υποβολή της αίτησης συμμετοχής μπορείτε να την κάνετε ηλεκτρονικά  ΕΔΩ  από 12-4-2022 έως και 16-5-2022 (ώρα 15.00), ή μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Αιτήσεων των υποψηφίων ωφελούμενων από την ιστοσελίδα της ΑΝΕΘ στον σύνδεσμο στον σύνδεσμο www.aneth.gr.

Η κατάθεση του φυσικού φακέλου/δικαιολογητικών γίνεται μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, στα γραφεία της ΑΝΕΘ και έως 16-5-2022.

Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά: 2310801060 & 2310801070.

Για να δείτε την Αναλυτική Πρόσκληση μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Επιθεώρηση Εργασίας: Οδηγός επίλυσης εργατικών διαφορών

@dmin

ΔΕΗ: Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στη Διεύθυνση Πληροφορικής

@dmin

Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Προσλήψεις 25 ατόμων

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα