Δελτία ΤύπουΕπικαιρότηταΝόμοι

«Άνοιξαν» οι δηλώσεις για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις της ΔΥΠΑ- Τι περιλαμβάνουν

Μια μικρή ανάσα καλοκαιριού για χιλιάδες παιδιά φέρνει από σήμερα η ΔΥΠΑ, καθώς από τις 14:00 το μεσημέρι ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων για την κατασκηνωτική περίοδο του 2026. Το πρόγραμμα “διαμονή παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2026“, δίνει κάθε χρόνο την ευκαιρίνα σε χιλιάδες παιδιά να ζήσουν ξέγνοιαστες στιγμές, να κάνουν φίλους και να γεμίσουν εμπειρίες μακριά από την καθημερινότητα.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αφορά 70.000 επιταγές για παιδιά 6-16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω, με συνολικό προϋπολογισμό 37.000.000 ευρώ.

Η μέγιστη διάρκεια διαμονής είναι 15 συνεχόμενες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης, ενώ στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. ‘Αννας της Β. Εύβοιας, αλλά και σε κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 συνεχόμενες ημέρες.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά, μέσω gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet.

Προθεσμίες και δικαιούχοι

Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για τις αιτήσεις από σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου έως και την Τρίτη, 26 Μαΐου, τα ξεημερώματα.

Δικαιούχοι είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελούμενων παιδιών, οι οποίοι είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου,
  • ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ, λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, οποτεδήποτε στο διάστημα 12 μηνών που προηγούνται της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο αναζητούντων εργασία της ΔΥΠΑ, με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τριών μηνών,

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει μέσω μοριοδότησης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δικαιούχοι γονείς παιδιών με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω ,εξαιρούνται της μοριοδότησης, εφόσον οι προσφερόμενες από τους παρόχους θέσεις για τα παιδιά με αναπηρία επαρκούν για τη φιλοξενία όλων των παιδιών αυτών, ενώ για πρώτη φορά εφέτος οι πολύτεκνοι γονείς εξαιρούνται από τη διαδικασία της μοριοδότησης και συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρουσία ΥΜΑΘ στο Δήμο Κομοτηνής, για τα 106 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης

Καταστηματάρχες Θεσσαλονίκης: Να μην ανοίξει τα Χριστούγεννα η εστίαση (video)

@dmin

Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε 4,2 εκατ. ευρώ για αντιγριπικά εμβόλια

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα