ΕπικαιρότηταΥγεία

Covid-19: Έκτακτα μέτρα στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου»

Το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» θέτει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα όσον αφορά την λειτουργία των μονάδων του μετά την επιβολή του  lockdown στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, κανονικά θα γίνονται οι αιμοδοσίες, λόγω και της μείωσης στην επάρκεια αίματος, ενώ παρέχει διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια της διαδικασίας.

Το νοσοκομείο «Παπανικολάου εφαρμόζει τα εξής μέτρα:

  • Αναστολή λειτουργίας ΟΛΩΝ των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των απογευματινών ιατρείων καθώς και των ραντεβού σε όλα τα εργαστήρια.
  • Τα προγραμματισμένα ραντεβού αναβάλλονται και θα επαναπρογραμματιστούν κατά προτεραιότητα.
  • Από την αναστολή λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων εξαιρείται το «Εξωτερικό Ιατρείο παρακολούθησης ασθενών που νόσησαν με COVID 19» λόγω του ειδικού σκοπού του. Το μέτρο αυτό έχει ισχύ ως την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020. Η συνέχιση του θα επανεκτιμάται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας
  • Μείωση όλων των τακτικών προγραμματισμένων χειρουργείων κατά ποσοστό 80% και θα διενεργούνται μόνο τα επείγοντα (έκτακτα χειρουργεία και άκρως σοβαρά, όπως π.χ. ογκολογικά περιστατικά). Το μέτρο αυτό έχει ισχύ ως την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020. Η συνέχιση του θα επανεκτιμάται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.
  • Οι ασθενείς ως τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 θα προσέρχονται στο Νοσοκομείο κατά την ημέρα της γενικής εφημερίας ΜΟΝΟ για επείγοντα περιστατικά.
  • Οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα που είναι υπό τακτική παρακολούθηση μπορούν να προσέλθουν ΜΟΝΟ σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης και κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό τους.
  • Το επισκεπτήριο ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ παρά μόνο σε περίπτωση επιτακτικής ανάγκης και με την άδεια του Συντονιστή Διευθυντή της κλινικής.
  • Συνεχίζεται η αυστηρή τήρηση των ισχύοντων μέτρων που αφορούν την υποχρεωτική εφαρμογή μάσκας σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου από όλο το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους (πλην των περιπτώσεων που υπάρχει ιατρική αντένδειξη).

Από την Διοίκηση του Νοσοκομείου απευθύνεται έκκληση σε όλους τους συμπολίτες να τηρούν τις οδηγίες και να συνεργαστούν για να βοηθήσουν το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: «Μένουμε ψύχραιμοι – δίνουμε αίμα!»

Λόγω της αναπόφευκτης επίπτωσης στην προσέλευση, πράγμα που προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος, η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου συνεχίζεται κανονικά σε ξεχωριστό μεμονωμένο κτίριο, κοντά στην πύλη του Νοσοκομείου (Κτίριο Αιμοδοσίας).  Τονίζουμε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών.

Ωράρια αιμοληψιών

8:30-14:00 Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή

17:00-20:00 Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Covid-19: Νέα κρούσματα σε σχολεία Θεσσαλονίκης

ΕΟΦ: Ανάκληση φαρμάκου λόγο πιθανής παρουσίας γυαλιού

Ενέργεια: Διπλή η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα