Δελτία Τύπου

Δ. Βαρτζόπουλος: « Η πρόκληση Τσαβούσογλου στην Θράκη έχει ήδη απαντηθεί»

Είναι απολύτως βέβαιο, ότι θα υπάρξει προκλητική συμπεριφορά και αντίστοιχες δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου κατά την επίσκεψη του στην Θράκη, δήλωσε ο Βουλευτής ΝΔ Δημ. Βαρτζόπουλος στους Γ.Σκάλκο και Κ. Λασκαράτο στην ΕΡΤ1.

Όπως είναι και απολύτως βέβαιο, ότι η αντίδραση στην Αθήνα θα είναι ηχηρότατη και σαφέστατη. Όπως τις προάλλες και στην Άγκυρα.

Το σημαντικότερο όμως είναι, υπογράμμισε ο Βουλευτής, ότι η απάντηση έχει ήδη δοθεί αυτοπροσώπως από τον Πρωθυπουργό. Τα λόγια του Κ. Μητσοτάκη στους μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης, πομακικής καταγωγής, που ανήκουν στη μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα, «δίνουμε τις δυνατότητες σε όλα τα Ελληνόπουλα, ανεξαρτήτως θρησκείας, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για πρόοδο στη ζωή τους» θέτουν τον δάκτυλο επί τω τύπω των ήλων. Διαλευκάνουν όλες τις πτυχές του θέματος.

Πρέπει, κατέληξε ο κ. Βαρτζόπουλος, να συνειδητοποιήσουμε τα θεμελιώδη δεδομένα της Ελληνοτουρκικής διαμάχης:

• Δεν υπήρξε ποτέ καμμία πρόοδος, πλην των στρατιωτικών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και μάλιστα μόνον στην αποχή από ασκήσεις κατά την τουριστική περίοδο.

• Λύση μπορεί, να υπάρξει μόνον, εάν ο διεθνής, ευρωπαϊκός είτε αμερικανικός, παράγων εξαναγκάσει την απειλή βαρέων κυρώσεων στην Τουρκία σε προσφυγή στην διεθνή δικαιοδοσία. Τούτο μπορεί, να γίνει – δυστυχώς- μόνον υπό συνθήκες οξείας κρίσεως.

• Η προσφυγή στην διεθνή δικαιοδοσία μπορεί, να γίνει μόνον κατά το πρότυπο αυτής, που επιτύχαμε με την Αλβανία. Προσφεύγουμε στην Χάγη για οριοθέτηση της ΑΟΖ με a priori εφαρμογή της θαλάσσιας και εναερίου κυριαρχίας των 12νμ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διπλώματα οδήγησης: Σε αναμονή έκδοσης του 50 000 υποψήφιοι

@dmin

Δημήτρης Κούβελας: «Μετρό για τη Θεσσαλονίκη χωρίς άλλες άγονες αντιπαραθέσεις»

Γιορτή Μελιού 2019 στη Νέα Καλλικράτεια

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα