Δήμοι

ΔΕΥΑ Θέρμης: Υπογραφή σύμβασης έργου εξοικονόμησης ενέργειας και ελέγχου διαρροών των δικτύων άρδευσης

Υπεγράφη από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η σύμβαση του έργου «Εξοικονόμηση Ενέργειας και Έλεγχος Διαρροών των Δικτύων Άρδευσης ΔΕΥΑ Θέρμης Θεσσαλονίκης».

Το έργο, προϋπολογισμού 4,6 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από Εθνικούς Πόρους και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός συστήματος αυτοματισμού, τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού δικτύου άρδευσης που αποτελείται από:

  • 27 Τοπικούς Σταθμούς Άρδευσης (ΤΣΑ) και 93 Σημεία Μέτρησης Παροχής (κλειστού) αγωγού (ΣΜΠΑ) για την παρακολούθηση όλων των κρίσιμων παραμέτρων (παροχή, πίεση, στάθμη, ποιοτικών χαρακτηριστικών) στις υποδομές του αρδευτικού δικτύου ΔΕΥΑ ΘΕΡΜΗΣ.
  • Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ)
  • Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο τηλεμετρικών Αγρο-μετεωρολογικών Σταθμών δικτύου
  • Φορητό Σταθμό Ελέγχου (ΦΣΕ).

Στο έργο περιλαμβάνεται, επίσης, η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 407 Ηλεκτρικών υδροστομίων, ενώ στον ΚΣΕ θα εγκατασταθεί Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου SCADA, με σκοπό – μεταξύ άλλων – και τον έλεγχο ποιότητας του νερού.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σχέδιο και μεθοδικότητα, υλοποιεί πλήθος έργων σε όλη την Ελλάδα που αποσκοπούν στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της αποδοτικότητας του πρωτογενούς τομέα.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κατερίνης: Τέσσερα νέα Seatrac για πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες του δήμου

@dmin

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Ανοιχτοί την Τρίτη οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Το Συμβούλιο Νέων και «Φιλότεχνον» διοργανώνουν διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα