Δελτία Τύπου

Δίκτυα Κοινοτήτων Ελλάδος: Απαξιωτική ή στάση του Προέδρου της ΚΕΔΕ

Σε στηλίτευση της συμπεριφοράς του Προέδρου της ΚΕΔΕ προχώρησε με δελτίο τύπου, το Δίκτυο Κοινοτήτων, στέλνοντας μήνυμα υπενθύμισης πώς το το σύνολο το κοινοτήτων είναι αυτές, που συγκροτούν και ενδυναμώνουν την λειτουργικότητα των Δήμων.

Στη χθεσινή Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ έγινε εκτεταμένη συζήτηση για το νέο εκλογικό νόμο της Αυτοδιοίκησης. Θέσεις και απόψεις κατατέθηκαν από τα μέλη της Διοίκησης του οργάνου που εκπροσωπεί τους Δήμους όλης της χώρας.

Έκπληξη, απορία και δυσαρέσκεια  στους αιρετούς  των Κοινοτήτων της χώρας, προκάλεσε η τοποθέτηση του  Προέδρου της ΚΕΔΕ. Έκανε λόγο για επιχειρήματα “εκτός πραγματικότητας”, “ακραία πράγματα”, “πράγματα που δεν στέκουν” και με ύφος απαξίωσης για τους Συμβούλους των Κοινοτήτων, υποτίμησε την αγωνία  για την ερήμωση των χωριών.

Όταν ρωτήθηκε για την απουσία μας στο Δ.Σ. δεν πληροφόρησε σωστά τα μέλη, δηλώνοντας  ότι δεν ζητήθηκε από το Δίκτυό μας η παρουσία μας στη Συνεδρίαση της ΚΕΔΕ (για να καταθέσουμε τις προτάσεις των Κοινοτήτων).

Όμως, σε τηλεδιάσκεψη μαζί μας προ ημερών αποδέχθηκε το αίτημά για συμμετοχή ενός εκπροσώπου στη Συνεδρίαση ενώ ταυτόχρονα είχε σταλεί από το Δίκτυο Κοινοτήτων και γραπτό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αιτούμενο την εκπροσώπησή του.

Μας στεναχωρεί που ο  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ “ήρξατο χειρών αδίκων“. Συνιστούμε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Οι Κοινότητες της Ελλάδας αγωνίζονται καθημερινά για να μείνουν ζωντανές και να ανταποκρίνονται στα μεγάλα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών και συγχωριανών – δυστυχώς χωρίς αρμοδιότητες και πόρους, πάντα μέσα στα πλαίσια της ενδοδημοτικής συνεργασίας.

Οι Κοινότητες δεν διεκδικούν αξιώματα μόνο τον “τρόπο” να προσφέρουν στον τόπο τους: ξεχωριστή κάλπη, αρμοδιότητες, πόρους (!).

Η ΚΕΔΕ ως θεσμικό όργανο εκπροσώπησης του Α΄Βαθμού Αυτοδιοίκησης οφείλει να αγκαλιάσει την ενδοδημοτική της αποκέντρωση. Το Δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδας υπεύθυνα συμμετέχει με προτάσεις και επιχειρήματα σε κάθε εποικοδομητική συνομιλία για να εκφράσει τις μικρές και μεγαλύτερες πληθυσμιακά Κοινότητες από κάθε γωνιά της χώρας μας.

Αυτό θα συνεχίσει να κάνει, γιατί ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ – ΔΥΝΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δημήτρης Βαρτζόπουλος « Σίγουρη η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία»

Ioannis Terzakis

Δήμος Αθηναίων: Καταγγελία Συλλόγου Γονέων 7ης Δημοτικής κοινότητας για τοποθέτηση καμερών στα σχολεία

@dmin

Στις πληγείσες αγροτικές περιοχές Ημαθίας και Χαλκιδικής η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φωτεινή Αραμπατζή

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα