Δελτία ΤύπουΥγεία

Δημήτρης Κούβελας: «Η Θεσσαλονίκη αποκτά το Παιδιατρικό Νοσοκομείο που της αξίζει»

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», σχετικά με την κατασκευή του νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας, «Όταν πρόκειται για την ανέγερση νοσοκομείων και σχολείων, κάνουμε ακόμη ένα βήμα προόδου ως κοινωνία, ως πολίτες και τελικά ως χώρα. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί από την πρώτη στιγμή επεσήμανα την ανάγκη αναβάθμισης των οδικών προσβάσεων προς το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο που θα κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη, κάτι που ανέδειξα τόσο μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, όσο και μέσα από συνεχείς συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής». 

Κατά τον Δημήτρη Κούβελα, το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο, θα αποτελέσει ένα πραγματικό στολίδι, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, με υψηλού επιπέδου παροχές υγείας στα παιδιά, ενώ θα στεγάσει όλες τις παιδιατρικές κλινικές της πόλης, αποσυμφορίζοντας τα υπόλοιπα νοσοκομεία. 

«Δημιουργούμε ένα Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο υπόδειγμα, που θα διαθέτει 243 κλινικές θέσεις, 33 θέσεις  ΜΕΘ,  20 θέσεις για την ψυχική υγεία των παιδιών και των ανηλίκων και 46 θέσεις επειγόντων περιστατικών.» είπε ο Δημήτρης Κούβελας.  

Όπως ανέφερε καταλήγοντας ο Βουλευτής, «Το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο θα ανήκει στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας και τελικά στα ίδια τα παιδιά. Συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει στα δυτικά και ένα νέο σύγχρονο ογκολογικό νοσοκομείο, όπως δεσμεύτηκε από την πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θωρακίζουμε το σπουδαίο αγαθό της υγείας και προσφέρουμε υψηλού επιπέδου νοσοκομειακές υπηρεσίες για τους πολίτες». 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τσιόδρας: Ξεκίνησε η κλινική έρευνα για το εμβόλιο του κορονοϊού (video)

Ioannis Terzakis

COVID-19 : Οδηγίες και μέτρα πρόληψης Οδοντιατρικών προβλημάτων

Δήμος Κομοτηνής: Δωρεάν Εξετάσεις για HIV και Ηπατίτιδα B και C στην Κομοτηνή

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα