Δελτία Τύπου

Δημήτρης Κούβελας: Παρέμβαση για τα «ανταλλάξιμα» της Καλαμαριάς

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που συνέβαλα στην οριστική δίκαιη λύση για τα «ανταλλάξιμα» της Καλαμαριάς. Το νομοσχέδιο έρχεται να δώσει οριστικές λύσεις σε προβλήματα γης, που απασχολούν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη την Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες».

Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τα κατεχόμενα και ανταλλάξιμα ακίνητα του δημοσίου, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Κούβελας.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς στην οριστική λύση του ζητήματος που απασχολεί χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης και αφορά τα γνωστά ως «ανταλλάξιμα».  «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό κ. Βεσυρόπουλο για το ενδιαφέρον τους και την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε από την αρχή αυτής της κυβερνητικής θητείας, για την υπόθεση των «ανταλλάξιμων» της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.  Δηλαδή για εκτάσεις, που το ίδιο το δημόσιο παραχώρησε στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, προκειμένου να αρχίσουν μια νέα ζωή στην μητέρα Πατρίδα».

Ο Βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης συνέχισε «Ένα θέμα, που απασχολούσε χιλιάδες συμπολίτες μου, ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και καταστημάτων εντός σχεδίου πόλης στην Καλαμαριά, που ένιωθαν την απειλή των άδικων διεκδικήσεων του Δημοσίου, που είχε ανοίξει δεκάδες δίκες σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, και έπονταν συνέχεια. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση, που μπόρεσα να συμβάλλω και εγώ στην τελική ορθή λύση και διατύπωση της σχετικής ρύθμισης. Έτσι, αναγνωρίζεται πλέον η κυριότητα των πολιτών χωρίς κάποιο αντάλλαγμα, ενώ  το δημόσιο θα απέχει από την άσκηση νέων αγωγών. Επίσης, διευκρινίζεται ότι καταργούνται οι ήδη εκκρεμείς δίκες και απαλλάσσονται οι ιδιοκτήτες γης  από τις διεκδικήσεις του δημοσίου. Με τη ρύθμιση αυτή τελειώνει οριστικά η περιπέτεια που βασάνισε για δεκαετίες πολλούς Καλαμαριώτες και φυσικά φόρτωσε και τις δημόσιες υπηρεσίες με γραφειοκρατία από την οποία απαλλάσσονται  με την ψήφιση του»,  κατέληξε ο  Δημήτρης Κούβελας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καταγγελία στα ΚΤΕΛ για απομόνωση κατοίκων

Ioannis Terzakis

ΕΟΦ: Ανάκληση σαμπουάν και αφρόλουτρου

@dmin

Σ.ΚΟΙΝ.Δ.ΑΦ: Έρευνα καταγραφής προβλημάτων εργαζομένων στις Κοινωνικές δομές

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα