Δήμοι

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Συμμετέχει στο έργο «DIGI-INCLUSION»

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, συμμετέχει στο έργο “DIGI-INCLUSION”, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “URBACT IV”.

Στόχος του έργου είναι να συνδράμει τις συμμετέχουσες πόλεις στην προσπάθεια μείωσης του κοινωνικού αποκλεισμού γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα ομάδων δημοτών. Το εταιρικό δίκτυο του DIGI-INCLUSION αποτελείται από 9 εταίρους από Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ρουμανία, Λετονία, Πολωνία, Γαλλία και Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Για τις ανάγκες του έργου, τη συνεργασία με τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και κυρίως για την απευθείας επαφή με ομάδες δημοτών και φορείς υλοποιήθηκε με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο, σειρά τεχνικών συσκέψεων και επισκέψεων το διήμερο 23 & 24 Οκτ 2023, με τη συμμετοχή του επικεφαλής εμπειρογνώμονα κου Ian Graham.

Ιδιαίτερα χρήσιμες αποδείχθηκαν οι επί μέρους συζητήσεις για τα προβλήματα που εντοπίζονται σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού λόγω μειωμένης ικανότητας χρήσης των ψηφιακών υπηρεσιών γενικά από ειδικές ομάδες δημοτών, όπως καταγράφονται από υπηρεσίες του Δήμου, αλλά αναδείχθηκαν και από άλλους φορείς, όπως ο ιδιαίτερα δραστήριος Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης.

Τα συμπεράσματα των τεχνικών εργασιών του διημέρου καταγράφηκαν μεθοδικά σύμφωνα με τις οδηγίες του ειδικού εμπειρογνώμονα, ενώ έχει σταλεί και επιστολή – πρόσκληση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη σε μεγάλο αριθμό φορέων, για να συμμετέχουν στην Τοπική Ομάδα Δράσης του έργου τα επόμενα 2 χρόνια.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συνεχίζει να διεκδικεί τη συμμετοχή του σε αντίστοιχα έργα, όπως το DIGI_INCLUSION και εργάζεται μεθοδικά μαζί με ομάδες δημοτών για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής όλων και κυρίως αυτών που χρειάζονται ειδική μέριμνα και υποστήριξη.

Το πρόγραμμα URBACT, το οποίο ο Δήμος αξιοποιεί για 2η φορά τα τελευταία 3 χρόνια αποτελεί ένα ακόμη λόγο για να εργαστούν οι υπηρεσίες μας πάνω σε σύγχρονα προβλήματα των δημοτών με ειδικά εργαλεία αστικής πολιτικής, συνεργάτες και εταίρους – πόλεις παρομοίων χαρακτηριστικών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείτε με την υπεύθυνη έργου κα Τριάδα Τσακιρούδη, προϊσταμένη τμήματος κοινωνικής πολιτικής και ισότητας των φύλων tsakiroudi@alexpolis.gr.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Δάφνης-Υμηττού: Καθαίρεση Αντιδημάρχου

@dmin

Δήμος Θέρμης: Χιλιάδες κόσμου στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Η Αντιδήμαρχος Χριστίνα Αλίρη μίλησε σε εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας στη Λάρισα

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα