Δελτία Τύπου

Δήμος Αθηναίων: «Βρέχει» σοβάδες στις αίθουσες του 2ου Πρότυπου Λυκείου

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου οι γονείς βρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που οργάνωσαν οι 7 Ενώσεις Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων για να ζητήσουν άμεσες λύσεις για τα εκρηκτικά κτιριακά προβλήματα των σχολείων και τις άθλιες υποδομές που βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών τους.

«Δυστυχώς κάθε μέρα επιβεβαιωνόμαστε με το χειρότερο τρόπο. Τα παιδιά μας ζουν κυριολεκτικά από τύχη».

Η εικόνα της οροφής αίθουσας που κατέρρευσε την Τετάρτη, πάνω στα θρανία, στο 2ο Πρότυπο Λύκειο,  είναι αποκαλυπτική. Οι μαθητές την συγκεκριμένη ώρα είχαν μετακινηθεί στο εργαστήριο πληροφορικής γι αυτό και δεν θρηνήσαμε θύματα. Κανείς γονιός δεν θέλει να σκέφτεται τι θα είχε συμβεί αν το ταβάνι είχε πέσει μισή ώρα νωρίτερα ή αργότερα.

  • Βαρεθήκαμε να περιγράφουμε την άθλια κατάσταση των σχολείων που δεκαετίες τώρα μένει ίδια.
  • Βαρεθήκαμε να ακούμε για εργολαβίες που θα προγραμματιστούν ή θα ολοκληρωθούν κάποια στιγμή.
  • Βαρεθήκαμε να γράφουμε υπομνήματα για να παρουσιάζουμε τα προβλήματα που ο Δήμος και τα αρμόδια Υπουργεία θα έπρεπε όχι μόνο να γνωρίζουν αλλά να έχουν φροντίσει να τα λύσουν κιόλας.

«Ωστόσο, όχι μόνο αρνούνται να τα λύσουν αλλά εντείνουν το πρόβλημα επιλέγοντας να κόβουν συνεχώς τα κονδύλια για την Παιδεία ενώ την την ίδια στιγμή δαπανούνται τεράστια ποσά, για περιπάτους, αναπλάσεις και κάθε είδους επένδυση για να ενισχυθεί το τουριστικό προφίλ της πόλης. Αυτές είναι οι προτεραιότητές τους και όχι η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας».

  • Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Κτιριακών Υποδομών & Παιδείας επέλεξαν απλά να μας αγνοήσουν όντας απόντες από τη διαδικασία.
  • Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λοιδόρησε τους εκατοντάδες γονείς που βρέθηκαν έξω από το Δημαρχείο λέγοντας ότι επιδίδονται σε «επαναστατική γυμναστική».
  • Επιστρατεύτηκαν  ομάδες των ΥΜΕΤ με πλήρη εξάρτηση για να μας κρατήσουν έξω από το κτίριο.
  • Μας είπαν ότι το θέμα των κτιριακών υποδομών των σχολείων δεν είναι επείγον για να συζητηθεί από το υπηρεσιακό Δημοτικό Συμβούλιο που είχε 113 θέματα στην ημερήσια διάταξη!

Τη Δευτέρα χρειάστηκαν 2 ώρες για να καταφέρουν οι εκπρόσωποι των γονέων να μπουν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να εξηγήσουν μία ακόμη φορά γιατί φωνάζουμε ότι «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS!» παραθέτοντας δεκάδες παραδείγματα και απαιτώντας άμεσες λύσεις και παρεμβάσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Χρειάστηκαν 2 μόλις μέρες για να μας επιβεβαιώσει η ίδια η πραγματικότητα και να αποκαλύψει τις εγκληματικές τους ευθύνες.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ

Δεν ανεχόμαστε να παίζουν με την ασφάλεια και τις ζωές των παιδιών μας. Διεκδικούμε σύγχρονα, ελεγμένα, ασφαλή σχολεία για να μην βρεθούμε μπροστά σε ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Για να μην θρηνήσουμε κι άλλα παιδιά, όπως οι γονείς στις Σέρρες.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Λαγκαδά: Πρόταση Ι.Αναστασιάδη για μείωση Δημοτικών Τελών στους Επαγγελματίες

@dmin

Καταστροφικός για το Βέρμιο ο Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλ. Ενέργειας 315 MW

admin

Συνάντηση Σάββα Αναστασιάδη για την αστυνόμευση στην περιοχή του Λαγκαδά

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα