ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Χαλκηδόνος: Θέτει σε λειτουργία την ψηφιακή εφαρμογή «Δείξτο στο Δήμαρχο»

Μια νέα διαδικτυακή εφαρμογή, με τη μέθοδο του QR code, έχει θέσει στη διάθεση των πολιτών ο Δήμος Χαλκηδόνος, εγκαινιάζοντας ένα νέο ψηφιακό εργαλείο ηλεκτρονικής πληροφόρησης αλλά και υποβολής και διαχείρισης των αιτημάτων του δημότη προς τον Δήμο.

Μέσα από την καινοτόμα αυτή εφαρμογή (application) για κινητά τηλέφωνα και tablet οι δημότες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως: νέα του Δήμου, ημερολόγιο εκδηλώσεων, χρήσιμα τηλέφωνα κ.α. ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν το αίτημά τους αναφορικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους, όπως π.χ. καμένες λάμπες ή λακκούβες στο δρόμο.

«Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συμπολιτών μας προχωρούμε στην τοποθέτηση σε κεντρικά σημεία του Δήμου αφισών- πινακίδων, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα γραμμωτό κωδικό (QR code), που μπορεί να σαρωθεί από όλα τα κινητά τηλέφωνα και tablet με λογισμικό IOS και ANDROID. Ταυτόχρονα, δημοσιεύουμε την εφαρμογή στην ιστοσελίδα του Δήμου και τα social media», αναφέρει ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

«Ο δημότης μας κάνοντας χρήση της εφαρμογής μπορεί να αποκτήσει εύκολα και γρήγορα πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με τον Δήμο Χαλκηδόνος και να υποβάλλει το αίτημά του για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του. Σκανάροντας τον κωδικό, μπαίνει στην εφαρμογή και αποστέλλει φωτογραφία και περιγραφή του προβλήματος. Στη συνέχεια ενημερώνεται η αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου, σε εύλογο χρονικό διάστημα, να υπάρξει άμεση επίλυση του προβλήματος», συμπληρώνει ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χρήση της εφαρμογής είναι δωρεάν για όλους.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ιστορική Τηλεδιάσκεψη Κοινοτήτων

@dmin

Δήμος Δέλτα: Παράλογη η απόφαση κατάργησης τριών τμημάτων από το ΔΙΠΑΕ Σίνδου

@dmin

Δήμος Θέρμης: Ψεκασμοί εξ αιτίας κρούσματος ιού του Δυτικού Νείλου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα