ΔήμοιΠεριφέρειες

Δήμος Χαλκηδόνος: Υπογράφτηκε από την ΠΚΜ η σύμβαση καθαρισμού της τάφρου «Βαρδαρόβαση»

Σε τροχιά υλοποίησης θέτει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ένα σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, που αφορά στις Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας και Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον καθαρισμό της τάφρου «Βαρδαρόβαση», η οποία έχει συνολικό μήκος περίπου 19 χλμ., και στο παρελθόν έχουν καταγραφεί πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας υπέγραψε τη σύμβαση για τον καθαρισμό της τάφρου, στην πλημμυρικά ευαίσθητη περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος, προκειμένου να προστατευτεί η ευρύτερη περιοχή από ενδεχόμενη εκδήλωση νέων πλημμυρών.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «η Περιφέρεια έχει σε απόλυτη προτεραιότητα την αντιπλημμυρική προστασία συνολικά της Κεντρικής Μακεδονίας και ήδη έχει καταστήσει πιο ασφαλείς απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης 25 περιοχές, με ισάριθμα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα. Ήδη έχουμε προγραμματίσει στο νέο ΕΣΠΑ νέα αντιπλημμυρικά έργα ύψους 60 εκ. ευρώ, τα οποία θα θωρακίσουν άλλες 30 περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, προσφέροντας ασφάλεια και προστασία σε 150.000 συμπολίτες μας. Στην τάφρο «Βαρδαρόβαση» είχαμε προγραμματίσει έναν εκτεταμένο καθαρισμό, ώστε να αποτρέψουμε την εκδήλωση νέων πλημμυρών ειδικά στην περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος και πλέον με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κάνουμε τη δέσμευσή μας πράξη».

Η παρέμβαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην τάφρο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εργασίες καθαρισμού, αλλά και συντήρηση και συμπλήρωση των αναχωμάτων της, έργα που έχουν στόχο να αρθεί ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή.

«Με το έργο του καθαρισμού της κοίτης και της συντήρησης – συμπλήρωσης των αναχωμάτων στην τάφρο «Βαρδαρόβαση» θωρακίζουμε την περιοχή της Χαλκηδόνας και ικανοποιούμε ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Για την υλοποίηση της παρέμβασης αυτής δεσμεύτηκα πέρυσι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκηδόνας. Σήμερα, με την καθοριστική συμβολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, το έργο έχει συμβασιοποιηθεί και πλέον αρχίζουν οι εργασίες για τον καθαρισμό της τάφρου», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλλιας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Συγκέντρωση τροφίμων για το Πασχαλινό τραπέζι

@dmin

Επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στο σύνολο των Δήμων

admin

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Μέσω του gov.gr πλέον η έκδοση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα