Δήμοι

Δήμος Χάλκης: Συνάντηση για την επανακατοίκηση του χωριού της Χάλκης

Ο Δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης συναντήθηκε με τον κ. Άκη Σκέρτσο, Υπουργό Επικρατείας, για να συζητήσουν την πρωτοβουλία επανακατοίκησης του Χωριού της Χάλκης μετά τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Deloitte Ελλάδας μέσω της AXION HELLAS.

Η ανάπτυξη ενός στρατηγικού σχεδίου, η προσέλκυση νέων κατοίκων, ιδιαίτερα νέων οικογενειών και επιχειρηματιών και η ανάδειξη της Χάλκης ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, είναι οι άμεσοι στόχοι αυτού του οραματικού έργου.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι προκλήσεις που σχετίζονται με αυτό το έργο, όπως η έλλειψη υποδομών και η απομόνωση του νησιού, οι δυνατότητες που προσφέρει η Χάλκη, όπως η φυσική ομορφιά, η πλούσια ιστορία και η αυθεντική ατμόσφαιρα καθώς και ο εξαιρετικά σημαντικός ρόλος της Deloitte Ελλάδας στην παροχή τεχνογνωσίας και υποστήριξης για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου.

Η επανακατοίκηση του Χωριού της Χάλκης αποτελεί ένα σημαντικό εγχείρημα με πολλαπλά οφέλη για το νησί. Μπορεί να συμβάλει στην αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας, στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Χάλκης ευχαρίστησε τον κ. Άκη Σκέρτσο για το ενδιαφέρον του για την Χάλκη και για τη δέσμευσή του να υποστηρίξει την επανακατοίκηση του Χωριού.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΠΚΜ και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης ανακαινίζουν 17 παιδικές χαρές και αυλές σχολείων

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου : Έφυγε από τη ζωή ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρήστος Φωτιάδης

@dmin

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: «Μη ασφαλής» η διαδικτυακή πύλη του Δήμου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα