Δήμοι

Δήμος Δέλτα: Εγκαθίσταται σύστημα ασφαλείας στη δομή μεταναστών στα Διαβατά

Τη διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, θα μπουν νέα συστήματα ασφαλείας προκειμένου να ελέγχεται η κυκλοφορία, έλαβε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης μετά από συνάντηση με κλιμάκιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο Δήμαρχος Δέλτα αναφέρθηκε στο τεράστιο βάρος που σηκώνει ο Δήμος Δέλτα με τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού  προσφύγων και μεταναστών και ζήτησε να πληροφορηθεί για τον σχεδιασμό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την αποσυμφόρηση και αποφόρτιση του δήμου από το πλήθος των μεταναστών αλλά  και την  συνεχιζόμενη έλευση νέων μεταναστών που δεν έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και βρίσκουν καταφύγιο έξω από την δομή στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

«Ο Δήμος Δέλτα έχει επιφορτιστεί με τη φιλοξενία πολλών μεταναστών και προσφύγων ο αριθμός των όποιων ξεπερνά το 1% του συνολικού πληθυσμού της περιοχής μας.

Αυτός ο αριθμός διογκώνεται με τις ανεξέλεγκτες προσθήκες νεοεισερχομένων μεταναστών που καταφέρνουν και εισβάλλουν στο χώρο φιλοξενίας του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου πολλές φορές χωρίς να ελεγχθούν και να ταυτοποιηθούν  και να κυκλοφορούν σε κοινότητες του Δήμου» τόνισε ο κ Ιωαννίδης ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση.

Παράλληλα ο κ Ιωαννίδης ζήτησε να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Μεταναστευτική Πολιτικής για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στις κοινότητες του Δήμου Δέλτα.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης έλαβε τη διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα το  κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά θα οχυρωθεί με νέα συστήματα ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία.

Επίσης τονίστηκε ότι δεν θα γίνει επέκταση της υπάρχουσας δομής ούτε θα αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων.

Συγκεκριμένα όπως διευκρινίστηκε,  θα τοποθετηθεί περίφραξη περιμετρικά του πρώην στρατοπέδου με κάμερες και συστήματα ασφαλείας ενώ όσοι διαμένουν στη δομή άλλα και οι εργαζόμενοι θα εφοδιαστούν με ειδικές  κάρτες ώστε να ελέγχεται και να καταγράφεται η είσοδος και η έξοδος τους από το χώρο του πρώην στρατοπέδου.

Παράλληλα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα μέτρα αστυνόμευσης έξω από τη δομή ώστε να μην επιτρέπεται η παραμονή μεταναστών που δεν έχουν καταγραφεί και να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη μετακίνηση τους στις κοινότητες.

«Μεταφέραμε στον κ Ιωαννίδη τη βούληση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής  να στηρίξει τον δήμο Δέλτα και την τοπική κοινωνία καθώς όλοι αναγνωρίζουμε το βάρος που σηκώνει η περιοχή» τόνισε μεταξύ άλλων ο  Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης.

Παράλληλα στη συνάντηση τονίστηκε η απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολίτικης να καταργηθεί η φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής του δήμου Δέλτα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί για όλη τη χώρα  και να αποφορτιστεί η περιοχή συνολικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Βράβευση εισαχθέντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

@dmin

Δημοτικές Εκλογές 2023: Πόσοι σύμβουλοι εκλέγονται ανά Δήμο (ΚΥΑ)

@dmin

Δήμος Λαγκαδά: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αλεξανδρούπολης

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα