ΔήμαρχοιΔήμοι

Δήμος Δέλτα: Μήνυμα της Δημάρχου Γερακίνα Μπισμπινά για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό η Δήμαρχος Δέλτα κ. Γερακίνα Μπισμπινά προχώρησε στην παρακάτω δήλωση.

«Αγαπητοί συμπολίτες, ο Δήμος Δέλτα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό και βάφει στα μπλε το λογότυπό του συμβολικά για την ευαισθητοποίηση όλων, ενώ και το Δημαρχείο Δέλτα θα φωτιστεί μπλε, στο χρώμα του αυτισμού.

Ο αυτισμός, αποτελεί μια ισόβια, πολύπλοκη εκ γενετής νευροαναπτυξιακή διαταραχή που συνήθως εκδηλώνεται στη φάση της ανάπτυξης. Με την έγκαιρη διάγνωση των παιδιών με αυτισμό ήδη από 2 ετών  μπορεί η οικογένεια, αλλά και η κοινότητα να εφαρμόσει τέτοιες συνθήκες, που θα βελτιώσουν την επικοινωνία και τις δεξιότητες των παιδιών, που θέλουν να τα ακούσουμε. Αυτά τα υπέροχα ξεχωριστά παιδιά χρειάζονται την αποδοχή, την κατανόηση και την αγάπη όλων μας. Στεκόμαστε πλάι τους και γνωρίζουμε ότι είναι ενεργά μέλη της κοινότητά μας.

Ο Δήμος Δέλτα και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας και Δημόσιας Υγείας μεριμνά για την ενίσχυσή τους δημιουργώντας ένα περιβάλλον που αναδεικνύει τις δυνατότητες και την πολυμορφία κάθε ατόμου. Σας καλώ να συμμετέχετε ενεργά στις σημερινές εκδηλώσεις, αλλά και τις επόμενες πρωτοβουλίες που προάγουν την ευαισθητοποίηση και την αλληλεγγύη στα παιδιά με αυτισμό. Θέλει κοινή προσπάθεια ώστε να φτιάξουμε έναν κόσμο που να ενισχύει και να αγκαλιάζει την κάθε ανθρώπινη διαφορετικότητα. Ενωνόμαστε όλοι μαζί σε αυτήν την πορεία αγάπης και αλληλοκατανόησης. Είμαστε παρόντες στο να καταρρίψουμε τυχόν μύθους για τον αυτισμό, να βοηθήσουμε τις οικογένειες να προβάλλουν την πραγματική εικόνα των παιδιών αυτών, για να ενταχθούν ισότιμα στην κοινωνία μας».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Λαγκαδά: Ξεκινά η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου

@dmin

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Το νέο σχήμα διοίκησης του δήμου

@dmin

Δήμος Νότιου Πηλίου: Ξεκινά τα δρομολόγια του το Τρένο Πηλίου την Εβδομάδα του Πάσχα

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα