Δήμοι

Δήμος Δέλτα: Πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων σε όλο τον Δήμο

Μετά από σειρά συναντήσεων και  επαφών με αρμόδιους φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες, η δήμαρχος Δέλτα, Γερακίνα Μπισμπινά, συναντήθηκε και συζήτησε με τη Δασάρχη Θεσσαλονίκης, Φιλοθέη Μελά, το ευρύτερο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων που προγραμματίζει η διοίκηση σε όλες τις κοινότητες του δήμου.

Στις συζητήσεις παρουσιάστηκαν περιοχές, που έχουν εξετασθεί και προσδιοριστεί από τη διοίκηση, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η έκταση (πλην των κτισμάτων) της Διεύθυνσης του Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στα Διαβατά, χώρος που σήμερα ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και τον οποίο ο δήμος Δέλτα διεκδικεί εντάσσοντάς τον στον ευρύτερο σχεδιασμό της διοίκησης για την ανάπλαση της εισόδου των Διαβατών.

Η Δήμαρχος Δέλτα  Γερακίνα Μπισμπινά τόνισε μετά το πέρας της συνάντησης «Θέλουμε ένα δήμο πράσινο και καθαρό. Οφείλουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συνδημοτών μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πλάνο και στοχευμένες ενέργειες. Έχουμε αιτηθεί ήδη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μεταβιβαστεί στην δικαιοδοσία μας η έκταση που στεγάζει υπηρεσίες της Διεύθυνσης του Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στα Διαβατά προκειμένου να προχωρήσουμε στην δενδροφύτευσή του, αλλά και στην ένταξή του στον ευρύτερο σχεδιασμό της διοίκησής μας για την ανάπλαση της εισόδου των Διαβατών, μία ανάπλαση που θα έχει ως επίκεντρο την φιλοσοφία: «περισσότερο πράσινο, περισσότερα δέντρα». Παράλληλα προχωράμε, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, σε ένα πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων που δεν έχει λάβει ξανά χώρα στο δήμο Δέλτα και θα εφαρμοστεί σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου, σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. Κατοικούμε σε έναν τόπο πλούσιο, δυναμικό και με μεγάλες δυνατότητες, ανεκμετάλλευτες δυστυχώς έως σήμερα. Μπορούμε να κάνουμε το δήμο Δέλτα πιο πράσινο, πιο ανθρώπινο, και θα το πράξουμε».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Καλαμαριάς: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες του Βόλου

@dmin

Δήμος Κιλκίς: Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων μέσω του προγράμματος «Άργος»

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ο Κωνσταντίνος Αμανατιάδης ορίστηκε νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα