ΔήμαρχοιΟΤΑ

Δήμος Ιωαννίνων: Ψηφιακό άλμα στην υπηρεσία του Δημότη

Ο Δήμος Ιωαννιτών καινοτομεί εκσυγχρονίζοντας τις διαδικασίες του αξιοποιώντας  τις ψηφιακές εφαρμογές για την διακίνηση ηλεκτρονικών εγγράφων, καταργώντας το χαρτί.

Το πληροφοριακό σύστημα  Ίριδα, που έχει αναπτυχθεί από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και έχει παραχωρηθεί δωρεάν στο ελληνικό δημόσιο, θα εφαρμοστεί στον Δήμο Ιωαννιτών από τις 15 Ιουλίου βάζοντας τέλος στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Γεγονός το οποίο  θα επιταχύνει την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα μειώσει το λειτουργικό κόστος διακίνησης των εγγράφων, απελευθερώνοντας ανθρώπινο δυναμικό που θα αξιοποιηθεί σε άλλους τομείς.

O δήμος Ιωαννιτών διαθέτει συνολικά 18 πρωτόκολλα, απασχολώντας γι’ αυτά 36 υπαλλήλους, ενώ με την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας θα χρησιμοποιείται στο εξής μόνο ένα το οποίο και θα είναι ψηφιακό.

«Αντιλαμβάνεται κανείς, για τι ποσοστά απελευθέρωσης έμψυχου δυναμικού μιλάμε, το οποίο θα μπορεί να απασχοληθεί σε άλλους τομείς, καλύπτοντας άλλες ανάγκες», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Έξυπνης Πόλης Γιάννης Λυκογιώργος.

Παράδειγμα προς μίμηση

Μετά την ολοκλήρωση της απαραίτητης προεργασίας που ολοκλήρωσε η Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Έξυπνης Πόλης ξεκίνησε η εκπαίδευση των προϊσταμένων και των διευθυντών όλων των υπηρεσιών για την λειτουργία του προγράμματος «Ίριδα».

«Είμαστε ένας από τους Δήμους που καινοτομούν. Με την ανάπτυξη και την λειτουργία του προγράμματος μειώνουμε την γραφειοκρατία και κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα του πολίτη» τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

«Ο Δήμος Ιωαννιτών θα αποτελέσει καταλύτη ώστε η Ηλεκτρονική Διαχείριση Εγγράφων να υιοθετηθεί και από άλλους ΟΤΑ και φορείς.

Το υπουργείο Εσωτερικών διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο της ομάδας υποστήριξης της ΙΡΙΔΑΣ που λειτουργεί ήδη στο Δήμο, αποφάσισε να αναπτύξει μόνιμη συνεργασία με τα μέλη της ομάδας ώστε να αποτελέσουν τους εκπαιδευτές για άλλους Δήμους και Περιφέρειες. Αυτό είναι και σημαντικό και τιμητικό» συμπλήρωσε ο κ. Λυκογιώργος.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τα άλυτα προβλήματα στον δήμο Λαγκαδά (Βίντεο)

admin

Ευχές Κ. Ζέρβα για το Πάσχα (VIDEO)

Ioannis Terzakis

Δήμος Θέρμης: Πρόσληψη 67 ατόμων για καθαρισμό σχολικών μονάδων

@dmin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα