Δήμοι

Δήμος Καλαμαριάς: Ο δήμος θα έχει το πρώτο και τον τελευταίο λόγο για Κόδρα παραλία και Παλατάκι

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Γ. Δαρδαμανέλης ξεκαθάρισε πως ότι γίνει θα γίνει μόνο με το δήμο. «Αν δεν ήμασταν εμείς να αντιδράσουμε θα τα ξεπουλούσες όλα» του απάντησε η αντιπολίτευση.

Σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο δήμος Καλαμαριάς δίνει αγώνα και θα συνεχίσει, ώστε να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τόσο στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα και το Παλατάκι, όσο και για τα φιλέτα του παραλιακού μετώπου, έστειλε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδμανέλης.

Απαντώντας στην σκληρή κριτική που του άσκησε η αντιπολίτευση, ότι η δημοτική αρχή δεν έχει σχεδιασμό και δεν αντιμετωπίζει ενιαία τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν ανακύψει, κυρίως όμως το παραλιακό μέτωπο με τις διεκδικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ ο δήμαρχος Καλαμαριάς τόνισε πως κάποιοι θέλουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους, καθώς, όπως είπε, είναι γνωστό πως το παραθαλάσσιο μέτωπο δεν είναι ενιαίο. «Κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλο μας όταν λέμε για ενιαίο παραλιακό μέτωπο, αφού δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε ούτε το παλατάκι, ούτε το Μέγαρο Μουσικής, ούτε οικοδομές ούτε σχολεία».

Παρόλα αυτά, διεμήνυσε ο κ. Δαρδαμανέλης, «σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε είτε για το Κόδρα, είτε για την παραλία, είτε για το Παλατάκι να μην έχει την πρώτη και την τελευταία λέξη ο δήμος Καλαμαριάς για το τι πρόκειται να γίνει».

Απευθυνόμενος μάλιστα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, είπε πως «αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, όπως κατανοητό πρέπει να γίνει ότι το ίδιο ισχύει και για την πλαζ Αρετσούς όπου θέλουμε να έχουμε την πρώτη και την τελευταία κουβέντα».

Ωστόσο ο δήμαρχος επέρριψε σοβαρές ευθύνες στην αντιπολίτευση για το θέμα της πλαζ, λέγοντας πως εκείνη ήταν που όταν ήρθε μια πρόταση για παραχώρηση στο δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισε ότι δεν τη θέλει με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα καθυστέρηση. «Και θα μπορούσαμε να το έχουμε λύσει το θέμα, να έχουμε υπογράψει και η πλαζ και τα Απολυμαντήρια να είναι του δήμου Καλαμαριάς. Και ενώ σχεδιάζαμε να κάνουμε ένα μνημείο για τους προγόνους μας, τώρα ούτε αυτό δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε» σχολίασε με δηκτικό τρόπο ο κ. Δαρδαμανέλης.

«Πετάτε τη μπάλα στην κερκίδα»

Ο ίδιος, αναφερόμενος συνολικά στη στάση της αντιπολίτευσης, δίνοντας ωστόσο έμφαση στην αντίθεση της για την παραχώρηση των 20,4 στρεμμάτων του Κόδρα και την πλαζ Αρετσούς, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι πετά διαρκώς την μπάλα στην κερκίδα.

«Πετάτε τη μπάλα στη κερκίδα, καθώς ξέρετε ότι μετά την αρνητική απόφασή σας πάμε να ετοιμάσουμε νέα χαρτιά για την παραχώρηση, όμως θέλουμε πολύ καιρό να την ετοιμάσουμε, γιατί αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο και δυστυχώς καθυστερούμε. Δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε σε αυτό το χάλι. Και αυτό γιατί δεν ομονοούμε σε τίποτα, γιατί δεν μάθαμε να έχουμε αυτόν τον πολιτικό πολιτισμό» υπογράμμισε στη τοπιθέτηση του ο κ. Δαρδαμανέλης, ξεκαθαρίζοντας σε όλους του τόνους πως «όσο υπάρχει δυνατότητα τεχνοκρατικά ή με άλλο τρόπο αυτά να περνούν στο δήμο, εγώ θα είμαι υπέρ να περνούν στα χέρια του δήμου. Από κει και πέρα όμως πρέπει να δούμε και ποιος μας φταίει που δεν περνούν στο δήμο».

«Θα τα είχες ξεπουλήσει όλα δήμαρχε»

Ευθείες βολές σε βάρος της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Γ. Δαρδαμανέλη εξαπέλυσε σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίση να δηλώνει χαρακτηριστικά «ευτυχώς που η αντιπολίτευση αντέδρασε και είχε ενστάσεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Σε διαφορετική περίπτωση θα τα είχε ξεπουλήσει όλα δήμαρχε».

Ο κ. Μπακογλίδης κατηγόρησε ακόμη το δήμαρχο ότι τρία χρόνια τώρα δεν έχει προβεί σε προγραμματικές δηλώσεις, δεν έχει ευρύ και σαφή σχεδιασμό για όλα τα εκκρεμή ζητήματα της Καλαμαριάς, ενώ παράλληλα τον κατηγόρησε για μυστική αλληλογραφία με τους φορείς που διαχειρίζονται τα φιλέτα της παραλίας, όπως το ΤΑΙΠΕΔ, εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά – Πρώτη Ξανά» Άρη Τεμεκενίδη που άφησε αιχμές σε βάρος του δημάρχου ότι το δημοτικό συμβούλιο μάταια περίμενε ενημέρωση για την ανταλλαγή επιστολών με τα αρμόδια υπουργεία ακόμα και τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) για την έκταση των 20,4 στρεμμάτων εντός του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, «Κάποια έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τις ορέξεις του ΑΟΟΑ. Για αυτό επιμένουμε ότι τόσο για το Κόδρα, όσο και για την παραλία ο δήμος πρέπει να απαιτήσει και να διεκδικήσει πολιτική λύση» ανέφερε ο κ. Τεμεκενίδης.

Σκληρή ήταν και η κριτική που άσκησε στο δήμαρχο και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑ.ΣΥ) Βικέντιος Αντωνάκης, οποίος μάλιστα ρώτησε τον κ. Δαρδαμανέλη αν έχει εναλλακτική λύση, στην περίπτωση που το ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΤΑΔ αγνοήσουν το δήμο για τη μαρίνα και την πλαζ Αρετσούς.

«Θεωρώ πως η διοίκηση θα πρέπει να ευγνωμονεί τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, γιατί αυτές έβαλαν πλάτη προκειμένου να μη ξεπουληθεί το παραλιακό μέτωπο σε επιχειρηματικά συμφέροντα» σχολίασε ο κ. Αντωνάκης.

Άρθρο της Φανής Σοβιτσλή για το makthes.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανάσα για τα απορρίμματα των δήμων δυτικής Θεσσαλονίκης

admin

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Παρουσίαση υποψηφίων συνδυασμού «Ορμή. Όραμα. Ομάδα» του Υποψηφίου Δημάρχου Πάρη Τσογκαρλίδη

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: «Έχετε επιλεκτικότητα στη μνήμη και στη λήθη κύριε Μπουτάρη»

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα