Δήμοι

Δήμος Καμένων Βούρλων: Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 340.000 ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Τη χρηματοδότηση ποσού 340.000 ευρώ, από πόρους του ΕΣΠΑ, εξασφάλισε ο Δήμος Καμένων Βούρλων για το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατόπιν υποβολής σχετικής πρότασης.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα συμβάλλει στην πλήρη αναβάθμιση και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που παρέχονται στον πολίτη. Μετά την ενεργοποίηση on demand υπηρεσιών με καινούριες εφαρμογές, ο καθένας πλέον θα μπορεί να αιτείται ηλεκτρονικά το έγγραφο που χρειάζεται για υπηρεσίες όπως: Κοιμητήρια, πρωτόκολλο, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ταυτόχρονα, αναβαθμίζεται η ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε να προσφέρει πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες της. Συγκεκριμένα, ο πολίτης θα ενημερώνεται με sms και μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα για διάφορες εκδηλώσεις ή θα ειδοποιείται για διάφορες ανακοινώσεις που τον αφορούν. Θα μπορεί ακόμη και να καταθέτει ηλεκτρονικό αίτημα για επιδιόρθωση τυχόν βλάβης.

Αναλυτικά οι δράσεις και οι άξονες για τους οποίους ο Δήμος Καμένων Βούρλων υπέβαλλε σχετική πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ»:

  • Οργάνωση Γραφείου Κίνησης και Διαχείριση Δημοτικού στόλου οχημάτων του άξονα «Εξοικονόμηση Ενέργειας – Μείωση Δημοτικών Τελών – Μείωση Ενεργειακού Αποτυπώματος Δημοτικών Κτιρίων».
  • Έξυπνα συστήματα ηλεκτροφωτισμού εντός δημοτικών κτιρίων του άξονα «Εξοικονόμηση Ενέργειας – Μείωση Δημοτικών Τελών – Μείωση Ενεργειακού Αποτυπώματος Δημοτικών Κτιρίων».
  • Έξυπνος Οδηγός Πόλης / Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών του άξονα «Βελτίωση Εξυπηρέτησης των Πολιτών και των Επιχειρήσεων».
  • Ψηφιακή Πλατφόρμα Διαχείρισης Λαϊκών Αγορών του άξονα «Βελτίωση Εξυπηρέτησης των Πολιτών και των Επιχειρήσεων».
  • Σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών και Σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών πληρωμών του άξονα «Βελτίωση Εξυπηρέτησης των Πολιτών και των Επιχειρήσεων».
  • Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαβούλευσης Προϋπολογισμού, Τεχνικού Προγράμματος του άξονα «Ενίσχυση Τοπικής Δημοκρατίας, Διαβούλευσης και Διαφάνειας».
  • Ολοκληρωμένη υποδομή  προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις  (Network Firewall,Endpoint security, κλπ) και παροχή συστήματος τηλε-εργασίας του άξονα «Προστασία από κυβερνο-επιθέσεις και διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας».
  • Κεντρική ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης και συλλογής δεδομένων δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ και Ηλεκτρονική Τιμολόγηση του άξονα «Ενίσχυση ψηφιακών υποδομών».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Διαγωνισμός Followgreen «Έξυπνες πόλεις»

@dmin

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Ορκίσθηκε Δήμαρχος για 7η θητεία ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

@dmin

Δήμος Καμένων Βούρλων: Αναβαθμίζεται το παραλιακό μέτωπο

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα