Δήμοι

Δήμος Κομοτηνής: Επανεκκίνηση Προγράμματος Κυνοφιλίας στα σχολεία

Ο Δήμος Κομοτηνής σχεδιάζει να επαναλάβει φέτος την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με αντικείμενο την ενημέρωση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της  Δευτεροβάθμιας γύρω από την κυνοφιλία με αρωγούς τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή σκύλων, Μπάμπη Κουκουζέλη και την εκπρόσωπο του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής- βοηθό κτηνιάτρου, Ευαγγελία Μουτουσίδου.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης απέστειλε αίτημα προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης προκειμένου να ενημερωθούν οι διευθυντές των σχολείων για το πρόγραμμα, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Το προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι διάρκειας δυο διδακτικών ωρών.

Το πρώτο μέρος της θεωρητικής εκπαίδευσης μπορεί να υλοποιηθεί κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά μέσα στις σχολικές αίθουσες καθώς προβάλλονται βίντεο και εικόνες που ενημερώνουν για τη θέση του σκύλου μέσα στην κοινωνία αλλά και τον τρόπο που πρέπει να προσεγγίζουμε τα αδέσποτα.

Το δεύτερο σκέλος του σεμιναρίου γίνεται σε εξωτερικό χώρο, όπως και την προηγούμενη φορά, κι εκεί πρωταγωνιστεί το ειδικά εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ ΛΕΞΙΣ η οποία θα επιτρέψει στα παιδιά να την προσεγγίσουν και να κατανοήσουν τους διαφορετικούς ρόλους ενός σκυλιού, όπως σύντροφος, οδηγός, διασώστης.

Ο κ. Κουκουζέλης είναι γνωστός για την πλούσια εμπειρία εκπαίδευσης που διαθέτει σε ατομικό επίπεδο είτε μέσα από το φιλοζωικό σωματείο «Κιβωτός» που έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει στην προαγωγή της φιλοζωίας, την εκμάθηση των υποχρεώσεων των παιδιών που επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα σκύλο από τη βόλτα και τη σωστή διατροφή μέχρι και τη φροντίδα της υγείας του, ταυτόχρονα στην εξοικείωσή τους με το να είναι ενεργοί και συνειδητοί πολίτες. Επιπλέον, έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την κείμενη νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κομοτηνής: Κυματίζουν 4 Γαλάζιες Σημαίες στις ακτές του δήμου

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Βραβεύτηκε το 6ο Πειραματικό Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού

@dmin

Δήμος Δέλτα: Προσφυγή του δήμου για να μπλοκάρει τη Μονάδα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στη ΒΙ.ΠΕ

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα