ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: «Δηλώστε συμμετοχή – μάθετε ΚΑΡΠΑ- Σώστε μία ζωή»

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας  Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, μετά την προμήθεια και την τοποθέτηση απινιδωτών, απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους πολίτες όλων των ηλικιών να εκπαιδευθούν στην παροχή πρώτων βοηθειών ώστε με την χρήση των απινιδωτών να μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

«Με στόχο μας την ασφάλεια και την παροχή πρώτων βοηθειών για την διάσωση όχι μόνον των συνδημοτών μας, αλλά όλων των ανθρώπων που κάποια στιγμή στα όρια του Δήμου μας, ενδέχεται να υποστούν ένα καρδιακό επεισόδιο ολοκληρώσαμε την εγκατάσταση ακόμη 15 απινιδωτών, αποδεικνύοντας   με πράξεις ότι στο επίκεντρο κάθε έργου και κάθε προσπάθειας μας, έχουμε τον άνθρωπο και τις έκτακτες ανάγκες του και κυρίως αυτές που απειλούν την ζωή τους. Ως γιατρός γνωρίζω ότι ο μεγαλύτερος εχθρός ενός εμφράγματος είναι ο χρόνος, με κρισιμότερα τα πρώτα 300 δευτερόλεπτα, δηλαδή τα πρώτα 5′ λεπτά.  Αν τελικά όμως φτάσουν κοντά του, εκπαιδευμένοι άνθρωποι με έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, το ποσοστό διάσωσης βάσει των επιστημονικών ερευνών, είναι μέχρι και 70% να επιστρέψει στη ζωή» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, προσθέτοντας ότι «είναι πλέον πρώτη ανθρώπινη και κοινωνική ανάγκη να εκπαιδευθούν όλοι οι συνδημότες μας, στην παροχή πρώτων βοηθειών ΚΑΡΠΑ, ώστε να μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν τους απινιδωτές που τοποθετεί ο Δήμος».

Η εκπαίδευση των πολιτών είναι καταλυτική. Ειδάλλως όσους απινιδωτές και αν βάλουμε – θα είναι άχρηστοι!
«Μαζί με τις εκστρατείες πρόληψης, τις πρωτοβουλίες προαγωγής υγείας, τις εθελοντικές αιμοδοσίες και μυελού των οστών, αυξάνουμε διαρκώς και τα μέσα διάσωσης των συνανθρώπων μας που κάποια στιγμή θα τους συμβεί κάτι εντός των ορίων του Δήμου μας. Είναι καθήκον μας, να προβλέπουμε και χρέος μας να προμηθευόμαστε μέσα προστασίας της ζωής όλων μας» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, καλώντας όλους τους δημότες να δηλώσουν συμμετοχή για την εκμάθηση πρώτων βοηθειών που πραγματοποιούνται  στους χώρους του τμήματος προστασίας και προαγωγής δημόσιας υγείας του Δήμου, τονίζοντας ότι εντός του 2023 θα ανοίξει και νέο  πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους πολίτες,.

Σύμφωνα με το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, έγινε η προμήθεια και τοποθέτηση επιπλέον 15 νέων απινιδωτών, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους στο Δήμο σε 25, η τοποθέτηση των οποίων πραγματοποιήθηκε σε δημοτικούς αθλητικούς χώρους και δημοτικές υπηρεσίες με μεγάλη συναλλαγή κοινού.

Μόνη εξαίρεση αποτελεί ο απινιδωτής που θα χρησιμοποιείται από την Δημοτική Αστυνομία, ο οποίος θα μεταφέρεται με περιπολικό σε χώρους συγκέντρωσης πολλών ατόμων (εκδηλώσεις, γιορτές, πανηγύρια κ.ά.).

Οι υπάλληλοι όλων των δημοτικών υπηρεσιών στις οποίες υπάρχει εγκατεστημένος απινιδωτής βρίσκονται ήδη  σε διαδικασία εκπαίδευσης  παροχής πρώτων βοηθειών και την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν οποιονδήποτε χρειαστεί άμεση βοήθεια. Έως τώρα έχουν εκπαιδευτεί 100 Δημοτικοί Υπάλληλοι.

Αμέσως μετά την  εκπαίδευση παροχής πρώτων βοηθειών των δημοτικών υπαλλήλων θα πραγματοποιηθεί και για όσους δημότες ενδιαφέρονται να εκπαιδευθούν.

Περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ygeia@kordelio-evosmos.gr  και στο 2310 764 779 και στο Facebook, https://www.facebook.com/healthdeptevosmos.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Εγκαινιάζεται μια πρότυπη παιδική χαρά στην Ευκαρπία

@dmin

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Κλιματιζόμενες αίθουσες ενόψει του καύσωνα

@dmin

Δήμος Κομοτηνής: Στο Ταμείο Ανάκαμψης το Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Ηφαίστου και Υφαντών

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα