Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Δωρεάν προληπτικός νεφρικός έλεγχος

Με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωσή παθήσεων που αφορούν την λειτουργία των νεφρών, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, συνδιοργανώνουν δωρεάν έλεγχο της νεφρικής λειτουργίας, σε ανθρώπους άνω των 40 ετών.

Ο δωρεάν προληπτικός νεφρικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/06 στα γραφεία του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Σμύρνης 25, Κορδελιό, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και την Πέμπτη 15/06 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ευόσμου, Παύλου Μελά 24, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Η μόνη προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους. Η εξέταση είναι ολιγόλεπτη και θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Δρ. Α. Σωτηρόπουλο, ως Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ) ή Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια (ΧΝΑ) χαρακτηρίζεται η δυσλειτουργία-ανεπάρκεια των νεφρών που προκαλείται από βλάβη των νεφρών ποικίλης αιτιολογίας .

Η επίπτωση της Χρόνιας Νεφρικής Ανεπάρκειας συσχετίζεται µε:
  • την πάροδο της ηλικίας,
  • τον σακχαρώδη διαβήτη,
  • την αρτηριακή υπέρταση και
  • το γυναικείο φύλο.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιείται λήψη δειγμάτων από υποψηφίους δότες μυελού οστών, σε συνεργασία με τον σύλλογο Όραμα Ελπίδας. Η λήψη δείγματος είναι μία απλή διαδικασία που γίνεται με δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιο) και αφορά υγιείς υποψηφίους 18 έως 45 ετών. Ο εθελοντής δότης παραμένει καταχωρημένος στο αρχείο και ενεργός μέχρι τα 55α γενέθλιά του.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Σμύρνης 25 (ΙΚΑ Κορδελιού), στο ygeia@kordelio-evosmos.gr και στο 2310 764 779.

Μέσω Facebook, https://www.facebook.com/healthdeptevosmos.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαδικασία συγκρότησης και εκλογής μελών Επιτροπών στους Δήμους

admin

Δήμος Δέλτα: Εκλογή νέου πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου

@dmin

Οργάνωση των τμημάτων ‘’δια βίου μάθηση’’ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα