Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Έρχονται υπόγειοι κάδοι και προσωπικό στη μάχη της καθαριότητας

Ο δήμος προικοδοτεί νέο εξοπλισμό στον τομέα της καθαριότητας, επενδύοντας σε κάδους και απορριμματοφόρα για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Με νέο, καινοτόμο εξοπλισμό ενισχύεται ο τομέας Καθαριότητας του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, όπου για τοποθετούνται έξι νέα πρότυπα συστήματα υπόγειων κάδων για σύμμεικτα απορρίμματα και ανακυκλώσιμα, με στόχο να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Η δημοτική αρχή συνεχίζει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια για να βελτιωθεί το επίπεδο της καθαριότητας.

Παράλληλα, στη μάχη της καθαριότητας μπαίνει νέο προσωπικό 84 ατόμων, ενισχύοντας σημαντικά την υπηρεσία, καθώς θα αναλάβει τα απορριμματοφόρα, τη σάρωση και τον καθαρισμό δρόμων, πάρκων και πλατειών, όπου λόγω του καλοκαιριού, συγκεντρώνουν πολύ κόσμο.

Πρόκειται για 67 εργαζόμενους που προσλήφθηκαν με οκτάμηνες συμβάσεις, ανταποδοτικού χαρακτήρα και για ακόμη 17 άτομα μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

«Με το νέο προσωπικό που ήρθε στο δήμο θα ενισχύσουμε σε μεγάλο βαθμό τον τομέα καθαριότητας, καθώς οι ανάγκες είναι πολλές, όπως και οι απαιτήσεις των πολιτών» ανέφερε στο makthes.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Χρήστος Δεμερτζής, προσθέτοντας ότι λόγω της μεγάλης έκτασης του δήμου το μόνιμο προσωπικό αδυνατεί να ανταπεξέλθει, οπότε η πρόσληψη νέου προσωπικού, έστω με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ήταν μονόδρομος.

«Τα τελευταία δυο χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας, άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό οι συνήθειες των πολιτών, καθώς επιλέγουν πλέον ανοιχτούς χώρους, όπως πάρκα και πλατείες. Αυτό ωστόσο δημιούργησε νέες ανάγκες, τόσο σε επίπεδο καθαριότητας και ευταξίας, όσο και σε επίπεδο αναγκαίων υποδομών, όπως κάδοι για κοινά απορρίμματα και ανακύκλωση, αλλά και συντήρησης του πρασίνου» τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Προίκα από το “Πράσινο Ταμείο”

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για αποδοτικότερη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων αλλά και για αναβάθμιση του δημόσιου χώρου σε Εύοσμο και Κορδελιό η δημοτική αρχή κατόρθωσε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και να προμηθευτεί υπόγειους κάδους, που τοποθετούνται για πρώτη φορά στο δήμο, με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες και να προστατευθεί το περιβάλλον.

Όπως είπε ο κ. Δεμερτζής τα συστήματα υπόγειων κάδων χρηματοδοτήθηκαν από κονδύλια του «Πράσινου Ταμείου» και αφορούν σε εγκατάσταση συστημάτων διαβαθμισμένης συμπίεσης συλλογής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων του δήμου προϋπολογισμού περίπου 500.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν σε χώρους και των δύο δημοτικών κοινοτήτων, τέσσερις στον Εύοσμο και δυο στο Κορδελιό και συγκεκριμένα σε σημεία με μεγάλο όγκο απορριμμάτων και σε πλατείες με στόχο την αισθητική αναβάθμιση.

Νέοι κάδοι παντού για περισσότερη καθαριότητα

Επίσης, ο δήμος προμηθεύτηκε νέα επιστύλια καλαθάκια απορριμμάτων, τα οποία τοποθετήθηκαν σε πάρκα και πλατείες στις δυο δημοτικές ενότητες, όπου η τελευταία φορά που τοποθετήθηκαν ήταν πριν από 11 χρόνια.

Παράλληλα, έγινε προμήθεια 500 νέων κάδων απορριμμάτων για τις ανάγκες των δυο δημοτικών ενοτήτων, αίτημα χιλιάδων κατοίκων που διαμαρτύρονταν συχνά, επειδή οι περισσότεροι ήταν απαρχαιωμένοι με σοβαρές φθορές, ενώ μετά από πολλά χρόνια τοποθετούνται και σε περιοχή άνωθεν του περιφερειακού.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, την επόμενη εβδομάδα η υπηρεσία θα παραλάβει ακόμη 800 μεταλλικούς κάδους, που θα αντικαταστήσουν τους υφιστάμενους σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Ακόμη, ενισχύεται και ο στόλος οχημάτων του τομέα καθαριότητας με 8 νέα απορριμματοφόρα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία θα παραλάβει ο δήμος στα τέλη του καλοκαιριού.

Άρθρο της Φανή Σοβιτσλή για το makthes.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Χαλκηδόνος: Πρόγραμμα φωταγώγησης των χριστουγεννιάτικων δέντρων σε όλες τις κοινότητες

@dmin

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Ο Χορτιάτης αποκτά πολεοδομικό σχέδιο

@dmin

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Ασφαλτοστρώνονται 37 δρόμοι

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα