Δήμοι

Δήμος Kορδελιού Ευόσμου: Εξασφάλισε χρηματοδότηση για εκσυγχρονισμό των παιδικών σταθμών

Εξασφάλισε χρηματοδότησή από το Υπουργείο Εσωτερικών 462.060€.

Έργα και παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων παιδικής φροντίδας και προστασίας θέτει σε τροχιά υλοποίησης ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, δημιουργώντας νέες αναβαθμισμένες και ασφαλείς υποδομές για τους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή του από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 462.060€, ο Δήμος θωρακίζει τους παιδικούς του σταθμούς με υποδομές και εξοπλισμό που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας, δημιουργώντας ένα πρότυπο περιβάλλον φύλαξης, μάθησης και δημιουργίας.

Το πρόγραμμα αφορά σε ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις και εργασίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη μετάβαση των παιδικών/βρεφονηπιακών σταθμών στη νέα εποχή, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης (χρωματισμοί με οικολογικά υλικά, αντικατάσταση ειδών υγιεινής, υγρομονώσεις, συστήματα πυρασφάλειας, προμήθεια κλιματιστικών και οικιακού εξοπλισμού, επίπλωση, πλήρης εξοπλισμός βρεφονηπιακού σταθμού, διαμόρφωση- εξοπλισμός και σκίαση χώρων αναψυχής και παιχνιδιού, σίτες, πλαίσια αλουμινίου, στρώση εσωτερικών χώρων και εξωτερικών χώρων με ειδικό δάπεδο, κά ).

Την ικανοποίησή του για την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα «Επιχορήγηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για προσαρμογή λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 99/2017», εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός τονίζοντας πως η δημοτική αρχή έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την υλοποίηση των ζωτικών αυτών έργων, ώστε πολύ σύντομα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έναρξής τους.

«Οι Παιδικοί μας σταθμοί εκσυγχρονίζονται και αναβαθμίζονται πλήρως, εξασφαλίζοντας ένα άριστο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά του δήμου μας. Είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε αυτές τις ζωτικές παρεμβάσεις, έχοντας καταγράψει και ιεραρχήσει τις ανάγκες του κάθε παιδικού σταθμού» υπογράμμισε ο κ. Μανδαλιανός.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Δέλτα: Τακτική γενική συνέλευση Δικτύου ΠΟΑΥ Θερμαϊκού ΑΜΚΕ

@dmin

Δήμος Θεσσαλονίκης: Επιστροφή πινακίδων κυκλοφορίας

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Αποκτά γήπεδο ποδοσφαίρου και εγκαταστάσεις Στίβου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα