Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Η Διαχείριση του COVID και τα αποτελέσματα Rapid Test

Ο Δήμος Κορδελιού θέτει το προσωπικό του στην εξυπηρέτηση του Δημότη.

Με γνώμονα την ενημέρωση για μεγαλύτερη ασφάλεια των πολιτών, ο Δήμος Κορδελιού–Ευόσμου από την πρώτη στιγμή λήψης των έκτακτων υγειονομικών μέτρων, αξιοποίησε – με εισήγηση της συντονιστικής επιτροπής διαχείρισης covid-19 -τους 39 εργαζομένους από το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών, οι οποίοι αυτό το διάστημα παραμένουν κλειστοί, ρίχνοντάς τους στη «μάχη» της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την τήρηση των μέτρων, με στόχο τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι φέρουν τα διακριτικά του Δήμου, βρίσκονται καθημερινά σε κοινόχρηστους χώρους, πλατείες και πάρκα και στις δύο Δημοτικές Ενότητες, καθώς επίσης και την περιπατητική διαδρομή της οδού Τρίτση, παρέχοντας, όποτε τους ζητηθεί, χρήσιμες πληροφορίες στους δημότες, υπενθυμίζοντας παράλληλα τη σημαντικότητα τήρησης των μέτρων για την ασφάλεια των ιδίων και του συνόλου.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού–Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, βρέθηκε στους δρόμους των δύο Δημοτικών Ενοτήτων και συνομίλησε μαζί τους, αλλά και με δημότες, διαπιστώνοντας την ανταπόκριση του κόσμου στην τήρηση των μέτρων, παρά τη μεγάλη κούραση που έχει επέλθει σε όλους, από τους αλλεπάλληλους περιορισμούς που ισχύουν τον τελευταίο χρόνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Τα αποτελέσματα των rapid test στις 03.03 και 05.03 από το πάρκο Μουσών και το πάρκο Προσκόπων

Σε σύνολο 433 ατόμων που υποβλήθηκαν την Τετάρτη 03.03 και την Παρασκευή 05.03 σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) από τον ΕΟΔΥ, στο πάρκο Μουσών και το πάρκο προσκόπων, βρέθηκαν 13 θετικά δείγματα στον COVID-19.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 03.03, στο πάρκο Μουσών, σε σύνολο 211 ατόμων που υποβλήθηκαν σε drive through rapid test, βρέθηκαν 7 θετικά δείγματα (3,31%) στον COVID-19.

Την Παρασκευή 05.03, στο πάρκο Προσκόπων, σε σύνολο 222 ατόμων που υποβλήθηκαν σε rapid test, βρέθηκαν 6 θετικά δείγματα (2,7%) στον COVID-19.

Άμεσα από τον ΕΟΔΥ δόθηκαν οι προβλεπόμενες οδηγίες προς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Συνέχιση των rapid test

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνεχίζει κι αυτή την εβδομάδα τους ελέγχους στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, για όσους θέλουν να εξεταστούν.

  • Την Τετάρτη 10.03, από τις 10:00 έως τις 15:00, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην Πλατεία Ευόσμου.
  • Την Πέμπτη 11.03, τις ίδιες ώρες, δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο Ελπίδας, μπροστά από τα ΚΑΠΗ.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Συνάντηση του Δημάρχου με το Δ.Σ της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ

@dmin

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Οι 155 Υποψήφιοι Σύμβουλοι του συνδυασμού «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Ν. Πηλίου» Μιχάλη Μιτζικού

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Αγιασμός υδάτων στο δημοτικό κολυμβητήριο Παύλου Μελά

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα