Περιφέρειες

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η αλλαγή ονόματος του δήμου

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου στην πρόταση και εισήγηση του Δημάρχου Ελευθέριου Αλεξανδρίδη, για την πρόσθεση στην ονομασία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και του «Ελευθερίου» ξεκινούν άμεσα οι ενέργειες του Δήμου για την μετονομασία του Δήμου, με πρώτη την κατάθεση του αιτήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην Γενική Διεύθυνση Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο αρμόδιο Συμβούλιο Τοπωνυμιών «Μετονομασία δήμων, δημοτικών κοινοτήτων, οικισμών και θέσεων – Χρήση ιδιαίτερου δηλωτικού σήματος – Ιστορική έδρα» και στη συνέχεια ο Δήμος θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Αφού εγκριθεί το αίτημα για μετονομασία του Δήμου μας, το νέο όνομα του Δήμου θα αποφασισθεί και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου.

Στόχοι της ενέργειας αυτής είναι:

Α) Άμεση αποκατάσταση της Τοπικής Ιστορίας
Β) Άρση της αδικίας
Γ) Έμπρακτη δικαίωση του διαχρονικού Ιστορικού και σθεναρού ηθικού αιτήματος χιλιάδων κατοίκων.

Στην ίδια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία «Δηλωτικού Δημοτικού Σήματος»

Στο πλαίσιο αυτής απόφασης ανοίγει και ο δρόμος για την σύσταση επιτροπής και την προκήρυξη διαγωνισμού για την δημιουργία «Δηλωτικού Δημοτικού Σήματος» διότι όπως είναι γνωστό έως σήμερα από την εφαρμογή του Νομοσχεδίου Καλλικράτης, δηλαδή από το 2011 εδώ και 13 ολόκληρα χρόνια ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν έχει δημοτικό δηλωτικό έμβλημα.

«Δεσμευτήκαμε ότι άμεσα θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση της αδικίας που έγινε στο παρελθόν σε βάρος των κατοίκων του Ελευθερίου, όταν με τον ”Καλλικράτη” συνενώθηκαν ο Δήμος Ευόσμου και ο Δήμος Ελευθερίου – Κορδελιού. Στο όνομα του νέου δήμου δε συμπεριλήφθηκε το Ελευθέριο και αυτό αποτέλεσε μία μεγάλη αδικία σε βάρος ανθρώπων που ζουν πάρα πολλά χρόνια σε αυτόν τον τόπο. Δεσμευτήκαμε ότι αυτό θα το αλλάξουμε και φέραμε αμέσως το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Μετά τη σύμφωνη γνώμη όλων των δημοτικών συμβούλων ξεκινάμε την προβλεπόμενη διαδικασία αλλαγής του ονόματος αλλά και αυτή για να αποκτήσει σήμα ο δήμος μας. Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες αλλά θα είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι, για να έχουν θετική έκβαση» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποιοι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης κινδυνεύουν από πλημμύρες

admin

MyErgani: Διαθέσιμη πλέον σε κινητό και τάμπλετ η εφαρμογή

@dmin

Περιφέρεια Κιλκίς: Επίδοση ψηφίσματος Αγροτοκτηνοτρόφων Κιλκίς & Παιονίας στον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα