Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Πέντε νέα σχολεία για…17.000 μαθητές

«Ανάσα» στο μείζον ζήτημα σχολικής στέγης επιχειρεί να δώσει η διοίκηση του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, σχεδιάζοντας νέα σχολεία προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, καθώς η μαθητική κοινότητα είναι η μεγαλύτερη στη Βόρεια Ελλάδα, αριθμώντας 17.000 μαθητές.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να μην περιοριστεί μόνο σε παρεμβάσεις σε υφιστάμενες σχολικές μονάδες, αλλά να αλλάξει ο χάρτης των σχολείων στις δυο δημοτικές ενότητες, με την κατασκευή νέων κτιρίων.

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό των έργων σχολικής ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδιαλιανός γνωστοποίησε στο makthes.gr ότι σε λίγες μέρες παραδίδεται το 24ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, έργο για το οποίο, όπως είπε, δούλεψαν και οι προηγούμενες διοικήσεις. Επίσης δημοπρατήθηκε ήδη η ανέγερση του 25ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου και την ερχόμενη άνοιξη ξεκινάει η κατασκευή του, ενώ δρομολογούνται η κατασκευή του 7ου γυμνασίου και του 4ου λυκείου στην περιοχή άνωθεν της περιφερειακής οδού.

Εξήγησε ότι κατατέθηκαν από το δήμο οι επικαιροποιημένες μελέτες των σχολείων και εντάσσονται στην επόμενη φάση ΣΔΙΤ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ένα ακόμη έργο σχολικής στέγης που προγραμματίστηκε ήδη σε συνεργασία με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία, είναι η κατασκευή του 26ου δημοτικού σχολείου, ενώ ιδρύθηκε το 5ο γυμνάσιο Ευόσμου. Μάλιστα ο κ. Μανδαλιανός, μιλώντας προ ημερών σε εκδήλωση, παρουσιάζοντας τον απολογισμό έργων δράσεων αναφέρθηκε και σε έναν σχεδιασμό, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την ίδρυση και λειτουργία Πειραματικού Γυμνασίου και λυκείου άνωθεν του περιφερειακού.

Παρεμβάσεις σε 90 από 107 σχολεία

Εκτός από τον προγραμματισμό έργων ο δήμος προχωρά και σε εργασίες συντήρησης υφιστάμενων σχολικών μονάδων, λέγοντας πως σήμερα υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα συντήρησης και αναβάθμισης σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου. «Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις σε 90 από τα 107 σχολεία, οι οποίες άλλαξαν όψη. Παράλληλα ενισχύθηκε η υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων με 450 υπολογιστές και προτζέκτορες» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κορδελιού –Ευόσμου.

Εξάλλου, είπε, «στόχος της δημοτικής αρχής ήταν να καταστήσουμε το σχολικό περιβάλλον φιλικό προς της μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς η εκπαίδευση προετοιμάζει την επόμενη γενιά για το μέλλον».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη λειτουργία βρεφικών σταθμών.

«Σήμερα για πρώτη φορά στο δήμο λειτουργούν βρεφικοί σταθμοί. Τα προηγούμενα χρόνια ο δήμος αγνοούσε τις οικογένειες με βρέφη που χρειάζονταν υποστήριξη. Σήμερα 62 βρέφη φιλοξενούνται σε δομές του δήμου μας και την ίδια ώρα υλοποιείται η ανακαίνιση όλων των παιδικών σταθμών του δήμου, σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό ύψους 500 εκατ. ευρώ» υπογράμμισε.

Στο πλαίσιο των νέων έργων, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για ανακατασκευή και αναβάθμιση όλων των γυμναστηρίων που βρίσκονται σε σχολικά συγκροτήματα, παραχωρήθηκε το αθλητικό πάρκο Ευόσμου από την ΕΤΑΔ στο δήμο Κ για 30 χρόνια, ανοίγοντας έτσι το δρόμο να γίνουν παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις που σήμερα βρίσκονται σε κακή κατάσταση. «Άμεσα προχωράμε τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου για την αναβάθμιση του, ενώ τις επόμενες μέρες μπαίνουν οι σκαλωσιές για την ολική ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου γυμνασίου – λυκείου Κορδελιού».

Άρθρο της Φανής Σοβιτσλή για το makthes.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Ωραιοκάστρου: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για δωρεάν εισαγωγή στον Παιδικό Σταθμό και ΚΔΑΠ της ΔΗ.Κ.Ε.Ω.

@dmin

Δήμος Κομοτηνής: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Αποτελέσματα μοριοδότησης αιτήσεων εγγραφής βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς περιόδου 2022 – 2023

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα