Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Πήραν «πράσινο φως» σημαντικά έργα ανάπλασης

Την ένταξή του στο έργο ανάπλασης οδικών δικτύων και ανοιχτών χώρων, ύψους 9.520.905 € μέσω του “Αντ. Τρίτσης”, πέτυχε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου.

Το “πράσινο φως” για τη δρομολόγηση έργων ριζικής ανάπλασης κεντρικών οδικών δικτύων και κοινόχρηστων ανοιχτών χώρων, στα πρότυπα των αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού, έλαβε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου εξασφαλίζοντας την ένταξη και χρηματοδότησή του στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών με το ποσό των  9.520.905,27€ .

Συγκεκριμένα το έργο «Ανάπλαση οδών και ανοιχτών χώρων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου» υποβλήθηκε τον Ιούνιο του 2021 και έλαβε έγκριση τον περασμένο Απρίλιο, περιλαμβάνοντας ένα σύνολο εκτεταμένων παρεμβάσεων που αφορούν :

 • Την ανάπλαση της οδού Καραολή & Δημητρίου και την κατασκευή νέου κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Καραολή & Δημητρίου και Μ. Αλεξάνδρου στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου
 • Την ανάπλαση των οδών Εθνικής Αντιστάσεως, Αθανασίου Διάκου, Σιατίστης, Μελ. Μερκούρη και Κρήτης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού
 • Την εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση των οδών Καραολή & Δημητρίου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, 28ης Οκτωβρίου, Αλεξάνδρου Παπάγου – Μουσών, Μαιάνδρου, 25ης Μαρτίου και Πολυτεχνείου και του χώρου πρασίνου στο Ο.Τ.233ε, καθώς και στην επικαιροποίηση υφιστάμενων μελετών
 • Τη δαπάνη μεταφοράς δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας

Συμβάλλοντας σημαντικά στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κεντρικών περιοχών του Δήμου, μέσω μιας σύγχρονης αρχιτεκτονικής προσέγγισης του αστικού χώρου, οι παρεμβάσεις που προβλέπονται να πραγματοποιηθούν αφορούν:

 • Ανακατασκευή πεζοδρομίων,
 • Διευθέτηση της παρόδιας στάθμευσης οχημάτων,
 • Βελτίωση της προσβασιμότητας πεζών και ατόμων με κινητικές δυσκολίες,
 • Εφαρμογή νέων φυτεύσεων,
 • Εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού,
 • Προμήθεια κατάλληλου αστικού εξοπλισμού,
 • Διευθέτηση της κυκλοφορίας μέσω νέων κυκλικών κόμβων και
 • Ανάπλαση χώρων πρασίνου.

Κλεάνθης Μανδαλιανός: «Προχωράμε στην υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης που έχει σχεδιαστεί ποτέ στο Δήμο μας»

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό, πρόκειται για ένα μακρόπνοο πρόγραμμα αστικών παρεμβάσεων – το μεγαλύτερο που σχεδιάστηκε στο δήμο –  που θα αναβαθμίσει βασικές υποδομές σε κεντρικές περιοχές του Δήμου, παρέχοντας επαρκείς συνθήκες άνεσης και ασφάλειας στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και εξοπλίζοντας παράλληλα με νέες εγκαταστάσεις τους παρόδιους ανοιχτούς χώρους, αυξάνοντας σημαντικά τη φύτευση χώρων πρασίνου αλλά και την ανάπλαση των πράσινων σημείων  του Δήμου.

«Αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και κυκλοφορίας, οι νέες παρεμβάσεις σχεδιάστηκαν στα πρότυπα της βιώσιμης κινητικότητας, εξασφαλίζοντας την προσβασιμότητα για τους πεζούς και τα άτομα με κινητικές δυσκολίες και πληρώντας τις προδιαγραφές για τη δημιουργία συνθηκών θερμικής άνεσης μέσω της εφαρμογής κατάλληλων υλικών και φυτεύσεων αλλά και μέσω της σημαντικής ενίσχυσης του πρασίνου» τόνισε ο κ. Μανδαλιανός και πρόσθεσε: «Μεθοδικά και συντονισμένα βελτιώνουμε τις συνθήκες μετακίνησης στο δήμο μας, δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές που εξασφαλίζουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής στους πολίτες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των αναπλάσεων και με την υποβολή  των επιπλέον μελετών ύψους 13.700.000€, το σύνολο της όλης παρέμβασης θα ξεπεράσει αθροιστικά τα 23.000.000€.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κομοτηνής: Κλιματιζόμενη αίθουσα για τον καύσωνα στο 2ο ΚΑΠΗ Κομοτηνής

@dmin

Δήμος Λαγκαδά: Διαμονή σε εκτοπισμένους από εμπόλεμες ζώνες της Ουκρανίας

@dmin

Δήμος Βόλβης: Ορισμός Αντιδημάρχων

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα