Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Πρωτόκολλο συνεργασίας ΔΙ.ΠΑ.Ε και του 2ου ΓΕΛ Ευόσμου

Υπογράφτηκε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας και του 2ου ΓΕΛ Ευόσμου.

Με το πρωτόκολλο αυτό δηλώνεται η κοινή πρόθεση των δύο παραπάνω φορέων στους τομείς της πληροφόρησης, εκπαίδευσης, πολιτισμού, σχεδιασμού και οργάνωσης. Μεταξύ των σκοπών συνεργασίας είναι η από κοινού προώθηση και αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η ανάπτυξη δεξιοτήτων έρευνας και κριτικής ανάλυσης, η εκπαίδευση των μαθητών στη χρήση πηγών πληροφόρησης και στην οργάνωση και  λειτουργία του υλικού της βιβλιοθήκης που την καθιστά χώρο κοινωνικοποίησης και πολιτιστικής καλλιέργειας των χρηστών της.

Από την πλευρά του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας υπέγραψε ο πρόεδρός του, Αναπληρωτής Καθηγητής  Δρ. Γαρουφάλλου Εμμανουήλ και του 2ου ΓΕΛ Ευόσμου η Υποδιευθύντρια, κα Γιάννου Βασιλική, Φιλόλογος, καθώς και οι κκ Μοσχοβίδου Σουζάνα, Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, Φιλόλογος και  Θεοφάνους Γεωργία, Φιλόλογος.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας συνδυάστηκε με την επίσκεψη μαθητών-τριών του 2ου ΓΕΛ Ευόσμου στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας. Οι μαθητές-τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του  τμήματος από τους φοιτητές  και ενημερώθηκαν για τη δομή και το πρόγραμμα σπουδών του, καθώς και για τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρει, από τον Πρόεδρο και τις κκ Δεληγιάννη Άρτεμις, Θεοδωρίδου Χρυσάνθη, Τσοκτουρίδου Δέσποινα, ΕΔΙΠ. Επίσης, παρακολούθησαν διάλεξη από την κα Μπάλιου Ανθούλα σχετική με την κριτική προσέγγιση της πληροφορίας και τις χαλκευμένες ειδήσεις (Fakenews).

Η δανειστική βιβλιοθήκη του 2ου ΓΕΛ Ευόσμου λειτουργεί με επιτυχία εδώ και χρόνια στον ειδικό χώρο του σχολείου. Άρχισε να οργανώνεται  συστηματικά  για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2014-15 με τη συμβολή της Διεύθυνσης, των καθηγητών,  των μαθητών και τη συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων. Έκτοτε κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με καινούρια βιβλία, αλλά και με τεχνολογικό εξοπλισμό και διαθέτει σήμερα 1281 τίτλους βιβλίων και ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Εκδήλωση στη μνήμη του βολεϊμπολίστα Νίκου Αντωνιάδη

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Προσωρινά αποτελέσματα για την καθαριότητα σχολικών μονάδων

@dmin

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Σχεδιάζοντας το μέλλον του Δήμου μέσω Δημόσιας Διαβούλευσης

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα