Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Στείλτε το μήνυμα σας στο Δήμο μέσω του ΣΒΑΚ

Μία μοναδική ευκαιρία δίδεται στους κατοίκους του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου να «στείλουν μήνυμα» στην Δημοτική Αρχή «αποτυπώνοντας» την πραγματικότητα που διαβιούν στις καθημερινές τους μετακινήσεις,  μέσω της έρευνας κινητικότητας και χαρακτηριστικών μετακινήσεων εντός του Δήμου.

Η κατάθεση της άποψης των πολιτών, αποτελεί και την ουσιαστική συμμετοχή – συμβολή τους, στον σχεδιασμό μίας βιώσιμης κινητικότητας  στην πόλη.

Βασικός σκοπός της έρευνας που διενεργεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, η οποία είναι σε εξέλιξη και πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), είναι η αποτύπωση των καθημερινών μετακινήσεων των κατοίκων και η καταγραφή των τοπικών κυκλοφοριακών χαρακτηριστικών, ώστε να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα κυκλοφοριακά προβλήματα, η συμπεριφορά των μετακινουμένων αλλά και οι επιλογές τους στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αποτελέσουν το σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη της μελλοντικής στρατηγικής του Δήμου στον τομέα του σχεδιασμού των μεταφορών, η οποία θα περιγραφεί μέσω του τελικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Το τελικό ΣΒΑΚ θα περιλαμβάνει ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και τον κοινόχρηστο χώρο του Δήμου, συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα βήματα ωρίμανσης για την τελική τους εφαρμογή όπως επίσης και από τη διαδικασία παρακολούθησης της υλοποίησης και των επιπτώσεών τους.

Το σύνολο των παρεμβάσεων θα στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και αποδοτικού συστήματος κινητικότητας που θα επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση του συνόλου της κοινωνίας με όρους βιωσιμότητας.

Η διαδικασία συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου διαρκεί μόλις 5 λεπτά, αφορά άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών και πραγματοποιείται μέσω του ακόλουθου συνδέσμου που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΣΒΑΚ του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου ΕΔΩ

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Στην μάχη της καθαριότητας η Ομάδα Ευταξίας»

@dmin

Σύσκεψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με αντιδημάρχους για το κρουσμα ιού COVID-19

Ioannis Terzakis

Δήμος Ωραιοκάστρου: Εκδήλωση για τον χρόνιο πόνο και την αντιμετώπισή του

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα